Autovadītājus brīdina: nozagt automašīnu ir vieglāk nekā jebkad

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Autozagļi mūsdienās izmanto jaunāko tehniku signalizācijas uzlaušanai, tātad no aizdzīšanas nav pasargātas pat premium klases automašīnas.

RĪGA, 7. marts — Sputnik. Patlaban nozagt automašīnu ir vienkāršāk nekā 90. gados, kad nebija nekādas signalizācijas. Pie tāda secinājuma nonākusi Valsts policija pēc skandalozā BMW autozagļa aizturēšanas, vēsta skaties.lv.

Iepriekš vēstīts, ka 20. februārī policijai "pa karstām pēdām" izdevies aizturēt automašīnas BMW X6 aizdzinēju. Pakaļdzīšanās laikā policisti bija spiesti izmantot ieročus, un incidents noslēdzās ar avāriju Holivudas filmu stilā. Tikai brīnumainā kārtā avārijas rezultātā cietušo nebija, vaininieks tika aizturēts.

Сельское хозяйство основной вид деятельности в Айзпуте - Sputnik Latvija
Policisti palīdz atrast uz Lietuvu aizdzītos traktorus

Rīgas reģiona Kriminālpolicijas vadītājs Andrejs Sozinovs pastāstīja, ka zaglim konfiscēta iekārta, kas ļauj ļoti vienkārši atvērt premium klases automašīnu – īpašs aprīkojums ļauj izveidot atslēgas dublikātu.

Ar tādu dublikātu iespējams jebkurā laikā pieiet pie automašīnas un atvērt to dažu minūšu laikā. Nepieciešamā aprīkojuma cena melnajā tirgū – aptuveni desmit tūkstoši eiro.

Sozinovs ieteica autovadītājiem vērsties Valsts policijā un ziņot par aizdomīgām personām, kas klīst ap automašīnām. Iespējams arī nodrošināties, uzstādot papildu signalizāciju līdztekus rūpnīcas ierīcei.

Ziņu lente
0