Matīss pametis "Rīgas satiksmes" pagaidu direktora amatu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Matīss uzskata, ka Rīgas dome nevēlas pieņemt sarežģītus lēmumus jautājumā par Rīgas satiksmi. Gluži pretēji, pašvaldības vadība vēlas "paslaucīt visu zem tepiķa".

RĪGA, 6. marts — Sputnik. Pašvaldības uzņēmuma "Rīgas satiksme" pagaidu direktors Anrijs Matīss nolēmis šo posteni pamest.

"Esmu pieņēmis šo lēmumu, jo, manuprāt, ir zudis Rīgas domes atbalsts visām lietām, ko esmu ieteicis," – intervijā telekanālam LNT sacīja Matīss.

Paskaidrojot savu lēļmumu, Matīss minēja arī faktu, ka pagājušajā nedēļā tika nomainītas divas trešdaļas uzņēmuma valdes, taču RS pagaidu vadītāju informāciju par to saņēma tikai divas stundas pirms lēmuma. Viņš paskaidroja, ka pamet amatu arī, ņemot vērā problēmas ar uzņēmuma budžetu, maksātnespējas draudus, nevēlēšanos pārskatīt neizdevīgus līgumus, ietaupot budžeta līdzekļus. Matīss uzsvēra, ka Rīgas domei nav vēlmes šīs lietas pārskatīt, tieši pretēji – viņi vēloties "paslaucīt visu zem tepiķa".

Муниципальное предприятия Rīgas satiksme - Sputnik Latvija
Tiesa sākusi atbrīvot no aresta aizdomās turamos "Rīgas satiksme" lietā

"Nevar cīnīties pret vējdzirnavām," – piezīmēja Matīss.

Viņš pauda cerību, ka lēmums par aiziešanu liks Rīgas domei aizdomāties un Rīgas satiksmes valdei sākšot rīkoties.

Aizvadītajā nedēļā Anrijs Matīss jau pauda nodomu pamest "Rīgas satiksme" pagaidu direktora amatu, taču pēc stundu ilgas sarunas ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu pieņēmis lēmumu palikt.

Uzņēmuma audits liecina, ka tā bijušās vadības lēmumi noveduši pie lieliem zaudējumiem vairāku miljonu apmērā.

Ziņu lente
0