Rīga seko Ukrainas piemēram: kas atveda pie Rīgas domes milzīgu atkritumu tvertni

© Sputnik / Sergey MelkonovНа Ратушной площади прошел пикет за роспуск Рижской думы
На Ратушной площади прошел пикет за роспуск Рижской думы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atnesa bungas, uzstādīja atkritumu tvertni un ieslēdza leģendāro hītu We Will Rock You: "UšakOFF" mītiņā pie Rīgas domes.

RĪGA, 3. marts – Sputnik, Aleksejs Stetjuha. Pirms trim nedēļām, 9. februārī, Rātslaukumu Rīgā aizpildīja Ušakova atbalstītāji. Saskaņā ar dažādiem datiem, mēra atbalstā ieradās no trim līdz astoņiem tūkstošiem cilvēku.

Pa šo laiku daudz kas paguva notikt: pilsētas mēra atlaišanu neatbalstīja, Ušakovs izlīga ar bijušo vicemēru Andri Ameriku un abi izvirzīja savas kandidatūras Eiroparlamenta deputātu amatiem.

Taču mītiņš pret jau tika pieteikts, atbalstīts un neatceļams. Tāpēc sestdien, 2. martā, Rātslaukumā sapulcējās ap 300 cilvēkiem. Barā nostājoties tuvāk ieejai, pie kuras tika uzstādīts skaļrunis, tauta sāka protestēt.

© Sputnik / Sergey MelkonovRātslaukumā aizritējis pikets par Rīgas domes atlaišanu
Rīga seko Ukrainas piemēram: kas atveda pie Rīgas domes milzīgu atkritumu tvertni - Sputnik Latvija
Rātslaukumā aizritējis pikets par Rīgas domes atlaišanu

Bungas un miskaste

Pasākumu vadīja Dāvis Suneps. Viņš arī kļuva par tā ideoloģisko iedvesmotāju, uzaicinot nevienaldzīgos ar sociālo tīklu palīdzību. Pats Suneps domāja, ka atnāks kādi simts cilvēki, taču aģitācijai aktīvi pieslēdzās opozīcijas deputāti, tāpēc cilvēku skaits kļuva daudzkārt lielāks. Taču aizpildīt laukumu vienalga neiznāca.

Nemainot tradīcijas, kuras iesāka Latvijas Krievu savienība, protestētāji atnāca ar bungām. Vispār sāka ar mūziku, ieslēdzot grupas Queen mūžīgo hītu We Will Rock You. Atsevišķi klātesošie braši mainīja priekšpēdējo vārdu uz līdzīgi skanošu un priecīgi smaidīja.

Tieši pretī ieejai uzstādīja atkritumu tvertni, kā alūziju ukraiņu lustrācijas metodei. Taču te protestētāju viedokļi sadalījās. Daļa pieprasīja iesēdināt Ušakovu tajā, bet daļa – cietumā. Jebkurā gadījumā, abas iniciatīvas izgāzās: mērs neizgāja ne pie vieniem, ne pie otriem.

© Sputnik / Sergey MelkonovRātslaukumā aizritējis pikets par Rīgas domes atlaišanu
Rīga seko Ukrainas piemēram: kas atveda pie Rīgas domes milzīgu atkritumu tvertni - Sputnik Latvija
Rātslaukumā aizritējis pikets par Rīgas domes atlaišanu

Šnore aizdomīgi smaidīja

Lamāja lielākoties "Rīgas Satiksme" un bedres A. Čaka ielā. Ja kāda naidpilna runa neguva pietiekamu pūļa atbalstu, beigās pielika klāt patētisko: "Nu kā tā var?!" Šis sauklis nostrādāja visos gadījumos.

Pazīstamu personu vidū piketā tika manīti Rīgas domes opozīcijas deputāts Vilnis Ķirsis, Ventspils domes pārstāvis Ģirts Valdis Kristovskis un Saeimas deputāts no Nacionālās apvienības Edvīns Šnore. Aktivitāti neizrādīja, vienkārši aizdomīgi smaidīja.

Pasākums ilga divas stundas. Nekādas provokācijas nenotika. Rīgas domes atlaišanu un pilnu auditu pieprasīja mundri un bez agresijas. Jāatzīmē, ka atšķirībā no akcijas pirms trim nedēļām, jauniešu bija ievērojami vairāk.

Ziņu lente
0