Pūce pieprasa paskaidrojumus Ušakovam sakarā ar "Rīgas satiksmi"

© Sputnik / Дмитрий ДубинскийТрамвай в Риге
Трамвай в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nilam Ušakovam ir nedēļa steidzama lēmuma pieņemšanai par "Rīgas satiksmes" glābšanu no bankrota.

RĪGA, 1. marts – Sputnik. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce nosūtīja Rīgas mēram Nilam Ušakovam divas vēstules, pieprasot skaidrojumus par pašvaldības kompānijas "Rīgas satiksme" finansiālo stāvokli un informāciju par rīcības plānu, vēsta LSM.lv.

Снег в Риге - Sputnik Latvija
Valsts kontrole atskaitījusies par pārbaudēm Rīgas transporta infrastruktūrā

Iepriekš "Rīgas satiksmes" pagaidu vadītājs Anrijs Matīss pastāstīja žurnālam Ir, ka bez 37 miljonu dotācijas martā uzņēmumam draud maksātnespēja.

"Publiski izskanējusī informācija par uzņēmuma "Rīgas satiksme" finanšu situāciju pastiprina bažas par finansiālo stabilitāti Rīgas pašvaldībā," - teikts Pūces paziņojumā presei.

Ņemot vērā lomu, kura ir Rīgai vispārējā pašvaldību bilancē, Pūce pieprasīja Ušakovam nedēļas laikā sniegt detalizētu informāciju par "Rīgas satiksmes" finansiālo situāciju, kā arī atskaitīties, kādus pasākumus grasās veikts Rīgas dome uzņēmuma finanšu stabilitātes nodrošināšanai, "lai izvairītos no riskiem, ka Rīgas domei nāksies segt uzņēmuma saistības kā garantam vai veikt citus pasākumus "Rīgas satiksmes" stabilizēšanai".

Turklāt Rīgas domei nosūtīta vēl viena vēstule – tajā ministrs pieprasa paskaidrojumus par iespējamo noziedzīgo darbību uzņēmumā un skaidrojumus sakarā ar izskanējušo informāciju, ka turpmākai "Rīgas satiksmes" darbības nodrošināšanai ir nepieciešamas būtiskas papildus dotācijas no pašvaldības budžeta.

Мэр Риги Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Politika
Kur ir nauda? IeM uzskata, ka Ušakovs ir atbildīgs par skandālu Rīgas satiksmē

Ministrija uzdeva Rīgai nodrošināt, lai "Rīgas satiksme" pirms jebkāda lēmuma pieņemšanas par pašvaldības dotāciju piešķiršanu iesniedz iespējamo tarifu aprēķinu.

Matīss kļuva par "Rīgas satiksmes" pagaidu vadītāju decembra vidū, pēc tam, kad Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) iesāka uzņēmumā kriminālprocesu sakarā ar aizdomām par korupciju, un valdes locekļi pilnā sastāvā atkāpās no amatiem. Pagājušajā nedēļā starptautiskā auditoru kompānija Ernst & Young pabeidza uzņēmuma auditu un paziņoja par miljoniem lieliem zaudējumiem.

Ziņu lente
0