Izglītības ministrija nosaukusi šogad likvidējamās skolas

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Slēgto mācību iestāžu saraksts, domājams, vēl tiks paplašināts.

RĪGA, 28. februāris — Sputnik. Šogad Latvijā reorganizācija skars vismaz 15 izglītības iestādes, piecas skolas tiks likvidētas, ziņo rus.tvnet.lv, atsaucoties uz Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) dariem par mācību iestādēm, ko plānots reorganizēt, likvidēt un izveidot 2019. gadā.

Vienlaikus ministrija atzīmēja, ka lēmumus par skolu tīkla optimizāciju vēl nav pieņēmušas visas pašvaldības, tostarp arī Rīga, tāpēc reorganizējamo un likvidējamo skolu kopējais skaits, domājams, pieaugs.

Vismaz septiņās mācību iestādēs tiks mainīts izglītības līmenis, astoņas skolas tiks apvienotas. Šos pasākumus plānots veikt līdz jaunā mācību gada sākumam.

Школа имени Яниса Порука - здание историческое - Sputnik Latvija
Čiekurkalnā slēgs vienīgo latviešu skolu: bērni ies krievu skolā

Līdz jaunajam mācību gadam tiks likvidētas piecas izglītības iestādes: Ozolu sākumskola Valkas novadā, Andzeļu pamatskola Dagdas novadā, Liepājas internātpamatskola, Jaunmuižas pamatskola Skrundas novadā un Jūrmalas vakara vidusskola.

Iepriekš vēstīts, ka pagājušā gada vasarā Latvijā likvidētas 25 skolas. Pēdējo triju gadu laikā uz skolu tīkla optimizācijas rēķina izdevies ietaupīt 3,4 miljonu eiro. 2017. gadā Rīgas mērs Nils Ušakovs uzvēra, ka neņems vērā izglītības ministra Kārļa Šadurska ieteikumus skolu optimizācijas jautājumā.

Tomēr šonedēļ noskaidrojās, ka partijas "Saskaņa" frakcija Rīgas domē un partijas "Gods kalpot Rīgai" valde lūdz iekļaut Ušakovu un bijušo vicemēru Andri Ameriku Eiropas Parlamenta deputātu kandidātu sarakstos. Ušakovs paskaidroja, ka nolēmis pamest galvaspilsētas mēra posteni un balotēties EP vēlēšanās, jo cīņa pret viņu personīgi un visu Rīgas domi daudziem politiskajiem oponentiem ir pārvērtusies par pašmērķi.

Ziņu lente
0