Latvija samaksās lietuviešiem vairāk nekā 10 miljonus par tilta remontu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas uzņēmums Kauno tiltai veiks Brasas tilta rekonstrukciju pēc Rīgas domes Satiksmes departamenta pasūtījuma.

RĪGA, 24. februāris – Sputnik. Pēc Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāves Unas Ahunas-Ozolas sacītā, departaments noslēdzis līgumu ar Lietuvas uzņēmumu Kauno tiltai, kurš šibrīd nodarbojas ar Deglava tilta remontu Rīgā, vēsta Mixnews.lv.

Lietuvieši tagad ķersies klāt Brasas tilta rekonstrukcijai, kurš tiek ekspluatēts kopš 1959. gada. Rīgai tas izmaksās 10,87 miljonus eiro ar PVN.

Грузовой автомобиль едет по разбитому дорожному покрытию - Sputnik Latvija
Naudas nav: Rīgas ielas nav iespējams uzturēt labā stāvoklī

Plānots, ka darbi tiks uzsākti 2019. gada aprīlī, jo remontdarbiem nepieciešami atbilstoši laikapstākļi.

Brasas tilta garums sastāda 116 metrus. Kauno tiltai uzņēmās atremontēt tā nesošās konstrukcijas, ceļa segumu, tramvaju sliedes, kā arī nomainīt apgaismojumu, trotuārus un margas.

Pārbūvi plānots pabeigt 2020. gadā.

Naudas nav

Jāatzīmē, ka iepriekš Rīgas domes Satiksmes departamenta Ceļu infrastruktūras pārvaldes priekšnieks Edmunds Valpēters paziņoja, ka Rīgai neesot naudas, lai lāpītu bedres uz ceļiem un ietvēm.

Kopīgais ceļu remontdarbu finansējuma deficīts galvaspilsētā, pēc Valpētera sacītā, tiek vērtēts ap 0,7-1 miljardam eiro.

Ямы и рытвины на разбитом дорожном покрытии - Sputnik Latvija
Rīgā nepaspēj lāpīt bedres uz ceļiem

Satiksmes ministrs Tālins Linkaits savukārt apsūdzēja šādā lietu stāvoklī Rīgas domi, kura neapguva 19 miljonus eiro valsts mērķu dotācijās. Tad Valpēters atbildēja, ka 5 miljoni no šīs summas ir paredzēti jau ar darba veicējiem noslēgto līgumu apmaksai, savukārt 13 miljoni eiro – ieplānoti citiem projektiem. Piemēram, A. Čaka ielas, Krasta ielas remontam un Brasas tilta rekonstrukcijai.

Pēc Valpētera sacītā, tie ir ļoti dārgi un lieli projekti, un ja šogad piešķirtos līdzekļus iztērētu citām vajadzībām, piemēram, bedru lāpīšanai, tad "nākamgad būtu jautājums, par kādu naudu īstenotu šos projektus".

Rīga bez remonta

Iepriekš ziņots, ka 2018. gada sākumā Rīgas dome solīja masveida remontdarbus un celtniecību, taču lielāko daļu projektu pārcēla uz nākamo gadu. Biedrība "Pilsēta cilvēkiem" saskaitīja vismaz 10 projektus, kurus Rīgas dome neizpildīja 2018. gadā.

Apsolīto, taču pērn neizpildīto Rīgas domes Satiksmes departamenta darbu sarakstā: Brasas tilta, Flotes un Turgeņeva ielas remonts, ceļu pārvada celtniecības uzsākšana Sarkandaugavā, veloceliņu izbūve līdz Daugavgrīvai, Ziepniekkalnam un Purvciemam. Viens no lielākajiem saraksta objektiem – Krasta iela. Remonts tur nenotika. Kurzemes prospektā celtniekiem bija jāsāk remontdarbi jau vasarā, taču līdz šim tie tā arī nav sākušies.

Ziņu lente
0