Bulings un pašnāvības: eksperti noraizējušies par jauniešu emocionālo veselību

© pexels / pixabayРасстроенный мальчик
Расстроенный мальчик - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jauniešu pašnāvību skaits Latvijā ir viens no augstākajiem Eiropas Savienībā

RĪGA, 22. februāris – Sputnik. Latvijā ir ļoti augsts jauniešu pašnāvību līmenis, pastāstīja Latvijas Bērnu labklājības tīkla koordinatore, bērnu tiesību un interešu aizsardzības eksperte Daiga Eiduka kanālā LNT.

Pašnāvība - Sputnik Latvija
Lietuva un Latvija – pirmajā trijniekā ES pašnāvību skaita ziņā

Latvijā pirmo reizi tika veikts liela mēroga jauniešu dzīves kvalitātes pētījums, kurš liek aizdomāties par šīs iedzīvotāju grupas emocionālo veselību.

Tika vērtēti ne vien statistikas dati, bet arī bērnu un jauniešu aptauju rezultāti.

Eiduka uzskata, ka ir ļoti svarīgi pievērst uzmanību bērnu un jauniešu emocionālajam stāvoklim.

Ar to tiešā veidā ir saistīta arī bēdīgā jauniešu pašnāvības statistika, pēc kuras Latvija atrodas vienā no sliktākajām pozīcijām Eiropā. Pašnāvību skaits praktiski dubultojas kategorijā no 20 līdz 24 gadiem.

Pēc eksperta sacītā, aptauju laikā bērni un jaunieši stāstīja, ka jūtās vientuļi. Turklāt vienaudžu attiecībās ir ļoti daudz cietsirdības.

"Bulings ir ļoti, ļoti izteikta problemātiku tēma, kas parādās gan statistiski, gan aptaujājot arī bērnus un jauniešus," - uzsvēra Eiduka, atzīmējot, ka situācija šajā sakarā ir kritiska.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, vienā no agrākiem bulinga intensitātes pētījumiem Latvijas mācību iestādes parādīja otru sliktāko rezultātu pasaulē.

Ziņu lente
0