"Kādēļ tas jāredz bērniem": iedzīvotājus mulsina spermas ziedošanas reklāma mikroautobusos

© Foto : facebook / Rīgas mikroautobusu satiksmeЛатвийская компания Rigas mikroautobusu satiksme
Латвийская компания Rigas mikroautobusu satiksme - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Skatītāji palūdza žurnālistus tikt skaidrībā, vai ir likumīgi izvietot aicinājumu ziedot spermu mikroautobusos, kur to var redzēt arī bērni.

RĪGA, 16. februāris – Sputnik. Raidījuma "Bez Tabu" skatītāji vērsās pie žurnālistiem ar lūgumu noskaidrot, vai ir likumīgi izvietot mikroautobusos aicinājumu vīriešiem kļūt par spermas donoriem. Viņi uzskata šādu reklāmu transportam nepieņemamu, kur to var redzēt bērni.

Žurnālisti pārliecinājās, ka mikroautobusos kopā ar ziņām, pārtikas produktu un medikamentu reklāmu parādās arī video, kur vīriešus aicina nodot spermu. Ir informācija par šādas donora kļūšanas iespējām un klīnikas adrese, kur to var izdarīt.

Veikals Rimi Latvia - Sputnik Latvija
Sods par skrūvgriežiem: veikalu Rimi sodīs par negodīgu akciju

Pasažieru viedokļi par reklāmu sadalījās. Vieni uzskata, ka šāds sludinājums nekādā veidā nevar ietekmēt bērnus transportā, savukārt citi uzskata, ka šādu reklāmu būtu labāk izvietot citās vietās, piemēram, avīzēs vai žurnālos.

Radio un televīzijai aizliegtie temati Latvijā ir stingri atrunāti: nedrīkst reklamēt tabakas izstrādājumus, medicīniskos preparātus, kuri pieejami tikai ar ārsta izrakstu, kā arī azartspēles.

Kompānija "Rīgas mikroautobusu satiksme", kura veic mikroautobusu pārvadājumus, no komentāriem atteicās, paziņojot, ka par sludinājumu ir atbildīgs reklāmdevējs – kompānija Mass Media. Tur atbildēja, ka piesaista reklāmdevējus no dažādām nozarēm, lai padarītu sludinājumus daudzveidīgākus.

"Attiecībā uz konkrētiem reklāmas materiāliem, tad reklāma atbilst Latvijas likumdošanas prasībām," atzīmēja Mass Media.

Patērētāju tiesību aizsardzības centra pārstāve Sandra Zarāne konkrētajā reklāmā arī neatrada nekādus pārkāpumus un neuzskata, ka šāds sludinājums var kaut kā kaitēt bērniem.

Ziņu lente
0