Politika

Meloja vēlētājiem acīs skatīdamies: deputāti nesamazinās ministriju skaitu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Artuss Kaimiņš prasa kompensāciju par degvielu ceļam no viena Kronvalda parka gala līdz otram un pie tam bloķē paša solījuma vēlētājiem izpildi, pauž sašutumu Aldis Gobzems.

RĪGA, 15. februāris – Sputnik. Vairums Saeimas deputātu atteicās iekļaut sēdes kārtībā piedāvājumu samazināt ministriju skaitu, raksta mklat.lv.

Piedāvājums paredzēja, ka valdībai būs jāizstrādā ministriju skaita samazināšanas plāns pirms nākamā gada budžeta apstiprināšanas.

"Valsts ik gadu tērē milzīgus līdzekļus ierēdņu algas, bet viņi savus pienākumus veic neefektīvi," atzīmēja autori.

Lēmuma projektu iesniedza dažādu partiju deputāti: Jūlija Stepaņenko no "Saskaņas", četri deputāti no ZZS, trīs no KPV LV un bijušais šīs partijas loceklis Aldis Gobzems.

Акция протеста у здания Сейма с требованием провести внеочередные парламентские выборы - Sputnik Latvija
Kaimiņš: Gobzems vēlējās ievilkt valdībā ZZS un "Saskaņu"

Rezultātā 47 deputāti, tostarp Artuss Kaimiņš, nobalsoja pret jautājuma iekļaušanu sēdes kārtībā un tikai 31 par, tāpēc jautājums tiks izskatīts tikai nākošajā sēdē.

Taču pat tad, spriežot pēc visa, Saeimas lēmums būs negatīvs. Kā pastāstīja premjers Krišjānis Kariņš raidījumā "Punkti virs i", koalīcijas veidošanas laikā partijas vienojās saglabāt ministriju skaitu nemainīgu, tāpēc cerību šāda lēmuma pieņemšanai Saeimā nav.

Pēc premjera domām, galvenais nav ministriju skaits, bet pārvaldes kvalitāte, un formāla ministriju skaita samazināšana nenesīs labumu, jo valsts funkciju skaits nesamazināsies.

Solījumi aizmirsti

Viens no piedāvājuma iniciatoriem Aldis Gobzems ir sašutis par to, ka kolēģi bremzē pašu priekšvēlēšanu solījuma izpildi – samazināt ministriju skaitu pirms vēlēšanām apņēmās Jaunā konservatīvā partija un KPV LV.

Депутат Сейма Артур Кайминьш демонстрирует собравшимся часть госбюджета по депутатским квотам - Sputnik Latvija
No pretiniekiem sabiedrotajos: kāpēc Artuss Kaimiņš palēcienā pārauj kājas

"Kārtējais piemērs, kā solīts makā nekrīt," uzrakstīja Gobzems Facebook, sūdzoties, ka deputāti nevēlas pat izskatīt šo piedāvājumu.

Gobzems atgādināja, ka pirms vēlēšanām Kaimiņš pauda sašutumu, ka Latvijas iedzīvotāju skaits samazinās, savukārt Saeimai būvē papildu ēku.

"Tagad pēc vēlēšanām tas pats Artuss Kaimiņš pieprasa degvielas kompensāciju pie savas 3100 eiro algas, jo no Kronvalda parka viena gala līdz otram uz darbu Saeimā viņam pienākas kompensācija," raksta Gobzems.

Pēc viņa domām, par tautu KPV LV līderis vairs nedomā, jo tagad ir svarīgāk izpatikt premjeram Kariņam.

"Tauta? Kāda vairs tauta. Tas bija iepriekšējā Saeimā. Tagad samazināt ministru un ministriju skaitu, samazināt valsts pārvaldi traucē oligarhi, droši vien Lembergs, nevis balsošanas poga, uz kuras rakstīts "Par"," ironizē Gobzems.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, 4. februārī Aldi Gobzemu izslēdza no KPV LV partijas, divas dienas vēlāk – no Saeimas frakcijas. Kaimiņš apsūdz viņu partijas tēla iedragāšanā un sakaros ar oligarhiem.

Ziņu lente
0