Latvijā pieaudzis slepkavību skaits

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pērn slepkavību skaits palielinājies gandrīz par 7%, salīdzinot ar 2017. gadu.

RĪGA, 13. februāris – Sputnik. 2018. gadā Latvijā reģistrēts vairāk nekā 120 slepkavību un smagu miesas bojājumu nodarīšanas gadījumu, kuru rezultātā iestājusies cietušā nāve, vēsta rus.tvnet.lv, atsaucoties uz Valsts policijas informāciju.

Pērn Latvijā tika reģistrētas 79 slepkavības – par piecām vairāk nekā 2017. gadā. Šajā skaitā ietilpst viena pasūtījuma slepkavība un viens pasūtījuma slepkavības mēģinājums. Tāpat reģistrēti 168 smagu miesas bojājumu nodarīšanas gadījumi, 46 no tiem iestājusies cietušā nāve.

Нож - Sputnik Latvija
Baltijas valstis ir Eiropas Savienības līderes pēc tīšu slepkavību skaita

Kā vakar Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē paskaidroja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis, visbiežākie šo noziegumu iemesli ir sadzīves konflikti un paziņu strīdi. Saskaņā ar Valsts policijas datiem, 60% cietušo gada laikā atkārtoti cietuši no vardarbības.

Runājot par pagaidu aizsardzību no vardarbības, Ķuzis norādīja, ka pērn 788 gadījumos policija izolēja varmāku no vardarbības upura. 2017. gadā reģistrēti 695 šādi gadījumi. 2018. gadā uzsākti 374 kriminālprocesi par izolācijas nosacījumu pārkāpumiem – par 84 vairāk nekā 2017. gadā. Pērn uzskaitē atradās 2098 cilvēki, attiecībā pret kuriem tika pieņemts lēmums par pagaidu aizsardzību no vardarbības.

Taču pats Ķuzis uzskata, ka varmākas izolācija neatrisina problēmu, jo ar varmāku jāstrādā plašākam atbildīgo iestāžu lokam.

Tāpat pērn Ķuzis paziņoja par noziegumu skaita pieaugumu.

Ziņu lente
0