Nacionālā apvienība atsaukusi savu mītiņu Rātslaukumā

© Sputnik / Sergey MelkonovРатушная площадь
Ратушная площадь - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālā apvienība grasījās sarīkot akciju tajā pašā laikā un vietā, kur to iecerēja partija "Saskaņa" un pirmā iesniedza pieteikumu.

RĪGA, 8. februāris – Sputnik. Nacionālās apvienības Rīgas nodaļa atsaukusi pieteikumu 9. februārī Rātslaukumā ieplānotajām mītiņam, kuram bija jānotiek vienlaikus ar "Saskaņas" mītiņu Rīgas mēra Nila Ušakova atbalstam, paziņoja Rīgas domes deputāts no Nacionālās apvienības Edvards Ratnieks.

Kā raksta rus.tvnet.lv, Ratnieka kolēģi vakar taisījās doties pie Rīgas izpilddirektora Jura Radzeviča, lai vienotos par turpmākām lielākām protesta akcijām, kurās "rīdzinieki varētu paust savu viedokli, ka Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam jāatkāpjas no amata saskaņā ar Rietumeiropas demokrātijas principiem".

Нил Ушаков на съезде партии Согласие - Sputnik Latvija
"Lej ūdeni uz Ušakova dzirnavām": "Jaunā Vienotība" neatbalstīs NA piketu

"Konkrētajiem mītiņiem par Ušakova aizstāvību vai atkāpšanos no amata nav nekādu etnisku dimensiju, tādēļ bijām pārliecināti, ka ir iespējama tikai demokrātiska viedokļu apmaiņa un nav pamata bažām par neveselīgu konfrontāciju. Jāatzīst, ka esam pārvērtējuši savus politiskos oponentus," paziņoja Rīgas domes Nacionālās apvienības frakcijas vadītājs Nauris Puntulis.

Viņš piebilda, ka situācija interpretēšana tikai kā etniska pretošanās un neslēpjama tiekšanās pēc agresijas no Ušakova atbalstītāju puses, par ko Nacionālā apvienība vairākas dienas lasa sociālajos tīklos, liek atbildības izjūtas dēļ sabiedrības priekšā mainīt savu lēmumu un izvēlēties citas demokrātiskā sabiedrībā pieņemtas  politiskās cīņas metodes.

Kā paziņoja izpilddirektora pārstāve Aira Šmelde, Radzevičs tikai taisījās izskatīt jautājumu par to, vai atļaut Nacionālajai apvienība rīkot tajā pašā laikā un vietā, kad to taisās rīkot "Saskaņa". "Saskaņa" pirmā iesniedza pieteikumu mītiņa rīkošanai 9. februārī.

Мэр Риги Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Politika
Sākumā ķērās klāt krievu skolām, tagad Ušakovam: Dombrovskis aicina uz mītiņu

Tika plānots, ka Nacionālās apvienības mītiņā piedalīsies tūkstotis cilvēku.

"Saskaņas" akciju daļēji atbalsta Latvijas Krievu savienības locekļi, tāpat tiek gaidītā apmēram tūkstoša cilvēku dalība. Mītiņš notiks Rātslaukumā, plkst. 12:00. "Saskaņa" aicina rīdziniekus aizstāvēt savas tiesības lemt, kas būs galvaspilsētas mērs un kādas partija vadīs pilsētas domi.

Likums par sapūlcēm, gājieniem un piketiem paredz: pēc pieteikuma saņemšanas pašvaldībai jāpārliecinās par to, ka pasākums netraucē citiem iepriekš pieteiktiem pasākumiem, neapdraud cilvēktiesības, demokrātisko kārtību, sabiedrības drošību vai tikumību.

Ziņu lente
0