Vai pusaudžiem būtu jādod rokās bise: deputāti – par, iedzīvotāji – pret

© Foto : pixabayОхотничье ружье
Охотничье ружье - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Astoņi no desmit Latvijas iedzīvotājiem neatbalsta grozījumus, kuri ļaus pusaudžiem no 16 gadu vecuma medīt ar šaujamieročiem.

RĪGA, 7. februāris – Sputnik. Pēc ilgām debatēm Saeima pagājušajā nedēļā otrajā lasījumā atbalstīja piedāvājumu atļaut nepilngadīgiem no 16 gadu vecuma izmantot šaujamieročus. Gaidāms arī trešais lasījums.

Taču absolūtais Latvijas iedzīvotāju vairākums šādu ideju neatbalsta, liecina Kantas TNS aptauja iedzīvotāju vidū vecumā no 18 līdz 60 gadiem. Rezultātus publicē Skaties.lv.

Tikai viens no desmit Latvijas iedzīvotājiem (12%) uzskata šādu piedāvājumu par prātīgu un pamatotu.

Astoņi no desmit respondentiem (81%) norādīja, ka iestājas pret šādiem grozījumiem.

Tikai 3% aptaujāto nezina, ka ieroču aprites noteikumos tiek plānotas šāda veida likumdošanas izmaiņas. 4% šajā jautājumā nav konkrēta viedokļa.

Nevis "nogalināt", bet "medīt"

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, sākumā tika piedāvāts atļaut medību šaušanu pusaudžiem no 14 gadu vecuma, taču attiecīgā komisija šo vecumu paaugstināja līdz 16 gadiem.

Rīgas iedzīvotāja ar Latvijas Bruņoto spēku standarta šauteni Heckler-Koch G36 - Sputnik Latvija
Katrs desmitais gatavs apšaut: aptaujā konstatēts agresīvo cilvēku skaits Latvijā

Grozījumu pretinieki uzskata, ka šaušana uz dzīvniekiem var negatīvi ietekmēt neizveidojušos pusaudžu psihi, izprovocēt agresīvu uzvedību un vardarbības aktus. Grozījumu neatbalstītāji norāda, ka piedāvājums netika pietiekamā mērā izanalizēts.

Piedāvājuma atbalstītāji uzsver, ka saņemt medību atļauju neesot tik vienkārši, un vispār piedāvā aizstāt vārdu "nogalināt" un vārdu "medīt" – tad grozījumi "neizskatīsies" tik baisi.

Ziņu lente
0