Atgriezīsimies 90. gados: Latvijas pārvadātāji nevēlas zaudēt dotācijas

© © Rīgas satiksmeНовый автобус Solaris
Новый автобус Solaris - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja pārvadātājus daļā reģionālo maršrutu Latvijā atstās bez dotācijām, viņi sāks maksāt nodokļus tikai no minimālajām algām, un budžets no tā neiegūs, paziņoja Vitālijs Komars.

RĪGA, 7. februāris – Sputnik. Reģionālo maršrutu komercializācija var novest pie tieši pretēja valdības cerībām efekta, paziņoja firmas "B-Bus" valdes priekšsēdētājs Vitālijs Komars, komentējot Tāļa Linkaita iniciatīvu, vēsta BNN.

Автобус фирмы Lux Express на автостанции Таллинна - Sputnik Latvija
Lux Express: Latvijā iekšējie pasažieru pārvadājumi nes vienīgi zaudējumus

Iepriekš Linkaits paziņoja, ka Latvijas Satiksmes ministrija cer reorganizēt sabiedriskā transporta maršrutu tīklu pēc absolūti jauniem principiem. Par pamatu jākļūst dzelzceļam, savukārt autobusu līnijas, kuras iet paralēli tam, varētu pārstāt dotēt. Piemēram, autobusus uz Jūrmalu, Jelgavu, Ogri. Tas ļaus optimizēt budžeta izdevumus, pateica Linkaits.

Ne visi nozares dalībnieki piekrīt ministra piedāvājumiem. Pēc Komara sacītā, plānojot reformas, nevajag pārlieki aizrauties ar maršrutu komercializāciju, tas var novest pie vēl lielākiem valsts budžeta izdevumiem.

"Autobusu maršrutu komercializācija var atgriezt mūs atpakaļ 90. gados, kad nodokļi netika maksāti pilnā mērā, bet no minimālās algas, kuru maksāja pārvadātājs," pateica Komars.

Ziņu lente
0