Noskaidrojies, kad tiks uzsākti Zemitāna tilta remontdarbi

© Sputnik / Oksana DzadanПанорама Риги
Панорама Риги - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
BVKB jau pērnā gada pavasarī atzina tilta stāvokli tuvu avārijas.

RĪGA, 6. februāris – Sputnik. Neskatoties uz Zemitāna tilta stāvokli, kura dēļ nācies ieviest ātruma ierobežojumu, konstrukcijas pārbūve gaidāma ne ātrāk kā 2021. gadā, raksta rus.db.lv

No vakardienas bedru dēļ pa tiltu atļauts braukt ar ātrumu 30 km/h.

Kā paziņoja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola, visu tilta konstrukciju inspekcija tika veikta 2018. gada vasarā. Atskaitē norādīts, ka tilta nešanas spēja ir apmierinoša, taču vizuālo defektu dēļ ieteicams trīs gadu laikā to atjaunot vai pārbūvēt.

Панорама Риги - Sputnik Latvija
Zemitāna tilta pārbaude: bīstamas ir tikai margas

Iepriekš, lai novērstu bīstamību, departaments atremontēja atsevišķas tilta konstrukcijas. Uz trepēm uzstādīti papildus rokturi, kuri nelaiž gājējus klāt vecajiem rokturiem.

Turklāt pērnā gada pavasarī Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) pēc ekonomikas ministra lūguma pārbaudīja tilta tehnisko stāvokli. Saskaņā ar biroja slēdzienu, tuvu avārijas stāvoklim atrodas tilta nesošie balsti un visas četras trepes. Tāpat ir sabrukšanas pazīmes un laikapstākļu ietekmes pazīmes ne vien uz tilta ārējām, bet arī uz iekšējām konstrukcijām.

Svetlana Mjakuškina, BVKB direktore nosauca Zemitāna tiltu par vienu no nedrošākajiem Rīgā: "Ja mēs runājam par Vanšu tiltu, tāda pati situācija bija arī uz Zemitāna tilta – ka, piemēram, aizsargslāņa vairs nav, armatūra ir pilnībā redzama. Redzams, ka tā rūsē, redzams, ka tur tiek mitrums. Tāpat mēs redzam, ka tas viss negatīvi ietekmē nesošās spējas."

Ziņu lente
0