Linkaiša godīguma dēļ KNAB pārbaudīs visus ministrus pēdējo desmit gadu laikā

© Sputnik / Sergey MelkonovСтюард в самолете Airbus A220-300 авиакомпании airBaltic
Стюард в самолете Airbus A220-300 авиакомпании airBaltic - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas ministri desmit gadu garumā pieņēmuši no aviokompānijas airBaltic VIP klientu kartes, kaut gan nebija tiesīgi tā rīkoties.

RĪGA, 5. februāris – Sputnik. Pēc tam, kad jaunais satiksmes ministrs Tālis Linkaits publiski paziņoja, ka nacionālā lidsabiedrība airBaltic piešķir valsts amatpersonām VIP statusu, par to sāka interesēties Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, vēsta TV3.

Janvārī Tālis Linkaits saņēma personīgo VIP karti no airBaltic, kaut gan parasti to saņem tie, kas lido vismaz 60 reizes gadā. Pakalpojumu pakete piedāvāja divus bezmaksas lidojumus gadā biznesa klasē, iespēju izmantot VIP uzgaidāmo zāli, prioritāro reģistrēšanos lidojumam un papildu rokas bagāžu par brīvu.

Ministrs paziņoja sociālajos tīklos, ka atteicies no aviokompānijas piedāvājuma, jo tas nav godīgi attiecībā pret citiem pasažieriem.

Sociālo tīklu lietotāji atbalstīja šādu ministra rīcību, taču airBaltic prezidents Martins Gauss paskaidroja TV3, ka VIP statuss tiek piedāvāts visiem ministriem kopš 2009. gada. KNAB ieinteresēja sacītais – šādu piedāvājumu pieņemt no komercuzņēmuma ministriem nebija tiesību, jo viņi izmantotu to ne vien kā amatpersonas, bet arī kā privātpersonas.

Aviokompānija airBaltic - Sputnik Latvija
"Lētās" biļetes: neapmierināts klients iesniedz sūdzību pret kompāniju airBaltic

Taču Krišjāņa Kariņa birojā noliedz, ka premjers būtu saņēmis šāda veidu piedāvājumu no aviokompānijas: būdams eirodeputāts viņš pastāvīgi lidoja uz Briseli un jau sen ir airBaltic zelta klients.

Bijušais satiksmes ministrs Uldis Augulis kategoriski atteicās atbildēt uz jautājumiem par airBaltic priekšrocību izmantošanu. Visādā gadījumā, ar aviokompānijas lidmašīnām viņš ir lidojis – par to kļuva zināms 2017. gada ziemā, kad lidmašīna ar ministru uz klāja noskrēja no skrejceļa Maskavas Šeremetjevas lidostā.

Ziņu lente
0