Dūmi labāki, nekā ķiploki: Dana Reizniece-Ozola parādīja savu gripas profilakses veidu

© Sputnik / Тьерри Монасс / Pāriet pie mediju bankasМинистр финансов Латвии Дана Рейз­ни­е­це-Озо­ла
Министр финансов Латвии Дана Рейз­ни­е­це-Озо­ла - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeimas deputāte Dana Reizniece-Ozola izmanto "vecmāmiņas līdzekli" cīņai ar vīrusiem.

RĪGA, 5. februāris – Sputnik. Kamēr Latvijā plosās gripas epidēmija, iedzīvotāji apmainās pieredzē par to, kā pasargāties no šī nežēlīgā vīrusa. Saeimas deputāte Dana Reizniece-Ozola (Zaļo un zemnieku savienība) parādīja, kā glābjas no slimības. Video politiķe publicēja Facebook.

"Vecmāmiņas ierocis vīrusu laikā - kadiķa dūmi. Var arī vienkārši pakūpināt mājā gaisa attīrīšanai un patīkamam aromātam. Protams, rokas jāmazgā un istabas jāvēdina," - uzrakstīja Reizniece-Ozola.

Viņa atgādināja, ka ar sērkociņiem jābūt uzmanīgiem.

Videoierakstā deputāte aizdedzina kadiķa zaru un ieelpo dūmus. Komentāros viņa norādīja, ka šis augs neizraisa reibumu, taču dūmi dedzina degunu un acis – un palīdz labāk, nekā ķiploki.

Šo informāciju apstiprinājis ar Nacionālās apvienības deputāts Raivis Dzintars. Viņš norādīja, ka viņa mājas gripas profilakses komplekts – tā ir bišu maize, kadiķis pēc atgriešanās no darba un adatu paklājiņš pirms gulētiešanas.

"Un ņem vērā, ka to apliecina gan pozīcijas, gan opozīcijas pārstāvji!" - norādīja Dzintars (Nacionālā apvienība ietilpst valdošajā koalīcijā, bet ZZS nē).

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, gripas epidēmija Latvijā tika izsludināta no 15. janvāra. Tā kā slimība turpina izplatīties, izlemts pagarināt dežūrārstu darba laiku.

Ziņu lente
0