Uzmanību, krāpnieki: Latvijas Pasts brīdina par krāpniecisku loteriju

© Sputnik / Sergey MelkonovПочтовый ящик
Почтовый ящик - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzņēmums Latvijas Pasts brīdina Latvijas iedzīvotājus par krāpniekiem, kuri, izmantojot uzņēmuma vārdu, organizējuši viltus loteriju.

RĪGA, 2. februāris — Sputnik. Nesteidziet priecāties, ja jūsu elektroniskajā pastā vai tālrunī pienācis paziņojums par to, ka esat uzvarējis loterijā, ko it kā organizējis Latvijas Pasts. Krāpnieki plaši izsūta šādus paziņojumus Latvijas iedzīvotājiem, lūdz atbildēt uz jautājumu un pārskaitīt viņiem naudu, lai "laimīgais" beidzot varētu saņemt savu balvu – mobilo telefonu. Tā ir krāpšanās, brīdināja Latvijas Pasts.

Uzņēmums informēja, ka nav organizējis nekādas loterijas, tāpēc lūdza ignorēt šo informāciju. Ja tomēr naudas pārskaitījums ir veikts, ieteicams vērsties ar iesniegumu Valsts policijā.

Интернет - мошенники - Sputnik Latvija
Uzmanību, viltojums: viltojumu no orģināla nevar atšķirt 35% ES iedzīvotāju

Par viltus loteriju jau informēti digitālās drošības jeksperti no Cert.lv, kas cīnās ar incidentiem IT jomā, un tiesībsargājošo iestāžu darbinieki, kam tagad nāktos pielikt punktu viltus loterijas paziņojumu izplatībai.

Savukārt Latvijas Pasts vēlreiz uzsvēra, ka neorganizē akcijas, kuru ietvaros no klientiem tiktu iekasēti naudas līdzekļi. Interesanta nianse: afēristi izsūta ziņas par laimēto telefonu gan latviešu, gan krievu valodā.

Latvijas Pasts lūdz iedzīvotājus sniegt informāciju, ja šāds paziņojums saņemts. Ziņu lūgts sūtīt uz e-pastu zino@pasts.lv, norādot, kad un kā esat saņēmis paziņojumu.

Ziņu lente
0