Rīgas domē nosaukuši Ušakova kratīšanas iemeslus

© Sputnik / Sergey MelkonovМэр Риги Нил Ушаков
Мэр Риги Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kratīšanas notika 30. janvārī Rīgas mēra mājās un viņa kabinetā Rīgas domē, konfiscēti dokumenti un dators, taču neviens nav aizturēts.

RĪGA, 31. janvāris – Sputnik. Kratīšana Rīgas mēra Nila Ušakova mājās, kā arī viņa kabinetā Rīgas domē ir saistītas ar korupcijas lietu tramvaju iepirkumā, paziņoja RIA Novosti informācijas avoti Latvijas galvaspilsētas domē.

Vakar, 30. janvārī, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki veica operatīvās darbības Rīgas mēra Nila Ušakova kabinetā, kā arī viņa mājās – Bergenas ielā. Pēc žurnālistu novērojumiem, no Ušakova kabineta Biroja darbinieki iznesuši datoru un mapi ar dokumentiem. No mēra mājām KNAB darbinieki iznāca ar maisiem, kuros, kā tiek uzskatīts, arī atradušies dokumenti.

"Tas viss ir "Rīgas Satiksmes" lietas turpinājums. Domāju, ka tas ir tikai sākums. Tā ievilksies uz vairākiem mēnešiem," pateica RIA Novosti sarunas biedrs.

Savukārt KNAB savā mājaslapā paziņojis, ka Ušakova kratīšanas notikušas iepriekš iesākta kriminālprocesa ietvaros.

"KNAB veica kriminālprocesuālās darbības, tai skaitā tiesas sankcionētas kratīšanas vairākās adresēs. Šobrīd nevienai personai nav piemērots ar brīvības atņemšanu saistīts drošības līdzeklis," teikts paziņojumā. Cita informācija netiek sniegta.

Мэр Риги Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Rīgas mērs Ušakovs brīvībā: mana sirdsapziņa ir tīra, atkāpties negrasos

Arī Nils Ušakovs pēc kratīšanas beigām nepaziņoja nekādas detaļas, jo parakstīja attiecīgu dokumentu par informācijas neizpaušanu. Ušakovs vien iedrošināja, ka viņa sirdsapziņa esot tīra.

Komentējot opozīcijas nolūku atkārtoti pieprasīt viņa demisiju, Ušakovs pateica, ka šādam scenārijam jābūt gatavam katram politiķim, taču viņš personīgi atkāpties negrasās. "Es apspriedīšu situāciju ar kolēģiem, un mēs izlemsim, kā rīkoties tālāk. Taču šobrīd ir ļoti svarīgi nodrošināt pašvaldības spēju funkcionēt," pateica Ušakovs.

Atgādināsim, ka KNAB darbinieki veica kratīšanu Rīgas domes telpās pērnā gada 11. decembrī. Operatīvās darbības bija saistītas ar korupcijas skandālu pašvaldības uzņēmumā "Rīgas Satiksme".

Iepriekš prezidents Raimonds Vējonis norādīja, ka sakarā ar radušos situāciju Rīgas mēram derētu brīvprātīgi atstāt amatu, kā tas tiek darīts atbilstoši rietumu politiskajiem standartiem.

Jaunais vides un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce norādīja, ka ir gatavs izskatīt Ušakova atlaišanas jautājumu, ja tiks atrasti un pierādīti kaut kādi viņa likumpārkāpumi.

Ziņu lente
0