Rīdziniece šokā: autobusa vadītājs neizlaida raudošu bērnu

© Pexels / Negative SpaceВ салоне автобуса
В салоне автобуса - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sievieti šokējusi autobusa vadītāja rīcība, kurš turpināja braukt, neskatoties uz raudoša bērna lūgumiem, kurš bija iekāpis nepareizajā maršrutā; "Rīgas Satiksme" pārstāvji solīja sodīt vainīgo.

RĪGA, 30. janvāris – Sputnik. Latvijas iedzīvotāji asi apspriež sociālajos tīklos kārtējo stāstu par to, kā autobusa vadītājs izturējies pret mazgadīgu pasažieru. Spriežot pēc aculiecinieces stāsta, šoreiz stāsta norises vieta bijis pilsētas autobuss Nr. 19 "Mežciems – Bukulti - Sarkandaugava".

"Rīgas Satiksme", cik bērniem ir jāpazūd, lai autobusu šoferos parādītos kaut kripatiņa cilvēcības???

Šodien 19. maršruta autobusa šoferis neapstājās un neizlaida histēriski raudošu bērnu, kurš pieturā Berģi saprata, ka ir iekāpis nepareizā autobusā. Bērnam vajadzēja uz Berģiem, bet autobuss turpināja braukt pretējā virzienā. Puika varot izkāpt nākošajā pieturā un gaidīt, kad nāks autobuss atpakaļ. Nopietni??

Nākošā pietura ir Lejasvīganti - pietura mežā, kur nav nekāda apgaismojuma. Šajā pieturā pieaugušam cilvēkam gaidīt autobusu tumsā nav īpaši omulīgi, kur nu vēl mazam zēnam, kurš jau tā ir pārbijies. Vēl jo vairāk autobuss būtu jāgaida 50min.

Ребенок на лесной дороге - Sputnik Latvija
Vadītājs izsēdināja pirmklasnieci Siguldas šosejas ceļmalā un piedraudēja ar policiju

Vai tiešām autobusa vadītājam tas būtu bijis tik grūti izlaist bērnu? Vai tiešām tas, ka pēdējā laikā tik daudz runā par uz šosejas, mežā un citur izlaistiem vai atstātiem bērniem, neliek šoferiem aizdomāties?

Autobusa numurs GN-9644, pieturā Berģi autobuss bija 20.09," publicēja stāstu savā Facebook Zinta Šveidere. Komentāros sieviete precizēja, ka viņa nevarēja paiet garām raudošam bērnam: viņa kopā ar zēnu izkāpa Bukultos un aizveda viņu mājās ar savu mašīnu.

Vairums Latvijas iedzīvotāju atbalstīja viņas sašutumu par autobusa vadītāja necilvēcīgo rīcību un pieprasīja viņa atlaišanu. Taču bija arī tādi komentētāji, kuri nolēma, ka vainīgs ir ne tikai viņš.

"Neattaisnoju šofera rīcību, bet vislielākais akmens vecāku lauciņā! Kāpēc mazs bērns vēlu vakarā, tumsā, viens pats, kaut kur dodas ar sabiedrisko transportu? Protams, ka tu esi malacis, ka esi nogādājusi bērnu drošībā, bet vecākiem, manuprāt, būtu pienākums ar bērnu pārrunāt kā rīkoties, ja gadās šādas situācijas. Piemēram, jāzvana vecākiem!" norāda Antra Eltermane.

Savukārt citi sociālā tīkla lietotāji pat atbalstīja vadītāja rīcību.

"Kāpēc ta bērns brauc viens. Un vai autobusam jāapstājas ceļa malā. Pilnīgi atbalstu šoferi. Kur vecāki ka laiž vienu? Citiem atkal nepatiks, ka autobuss stāv ne pieturā. Vecāki atbildīgi par saviem bērniem, neviss kāds cits. Pietiek velt vainu uz svešiem cilvēkiem," pārliecināta Santa Zemīte.

Tikmēr sašutušās rīdzinieces publikācijas komentāriem pievienojās speciālisti no "Rīgas Satiksme", kuri solīja izpētīt nelaimīgā autobusa videokameru ierakstus un tikt skaidrībā ar situāciju.

Bērns - Sputnik Latvija
Vai tiešām piesedz savējo: patruļas darbinieka CSN vainīgais izrādās bērns

"Aplūkojot pieejamo videomateriālu, aprakstītā situācija, diemžēl, apstiprinājās. Šāda vadītāja rīcība nav pieļaujama un par šādu pārkāpumu pienākas sods. Vēlamies atvainoties par radušos situāciju un izteikt nožēlu par vadītāja rīcību. Sods par šādu rīcību ir sākot no darba atlīdzības samazināšanas līdz pat atlaišanai no darba," paziņoja pēc dažām dienām "Rīgas Satiksme" pārstāvji, piebilstot, ka viņi regulāri informē savus darbiniekus par to, kā rīkoties situācijās, kurās iesaistīti mazi bērni.

Atgādināsim, ka Latvijas iedzīvotāji pēc traģiskās piecus gadus vecā Ivana Berladina bojāejas Liepājas mežā 2017. gada vasarā ar īpašu uzmanību seko līdzi mazgadīgiem bērniem transportā.

Saskaņā ar izmeklēšanas versiju, Ivans varēja iet bojā dēļ tā, ka iekāpis nepareizajā autobusā – zēns nokļuva ārpus pilsētas un apmaldījās. Pēc 10 dienu meklējumiem bērns tika atrasts miris dziļi mežā. Eksperti nonāca pie secinājuma, ka zēns miris no ķermeņa vispārējās hipotermijas.

Ziņu lente
0