Drīz sāksies televīzijas torņa remonts Zaķusalā

© Sputnik / Sergey MelkonovПроект реконструкции телебашни на Закюсале
Проект реконструкции телебашни на Закюсале - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas televīzijas torņa rekonstrukcija sāksies 5. maijā un ilgs piecus gadus.

RĪGA, 27. janvāris — Sputnik. Pavasarī sāksies televīzijas torņa remontdarbi – ēkas publiskā daļa būs slēgta aptuveni piecus gadus, liecina informācija Latvijas Valsts radio un televīzijas centra tīmekļa vietnē.

Aizvadītajā gadā torni apmeklējuši aptuveni 30 tūkstoši cilvēku, trešā daļa viņu vidū – skolēni, pārējie – pieaugušie. Lielākais apmeklētāju pieplūdums vērojams vasarā un rudenī, kā arī manāmi pieaug valsts svētkos novembrī, kad tornis ir pieejams arī naktī.

Šogad pēdējo reizi televīzijas tornis vērs durvis apmeklētājiem 4. maijā, kad no rīta tā mastā pacelsies valsts karogs.

Zaķusala. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Zaķusala: "tukša vieta" ar lielu potenciālu

Rekonstrukciju apgrūtina tas, ka darbu laikā televīzijas tornis pildīs savas praktiskās funkcijas – tā darbu nav iespējams apturēt ne uz mirkli. Tāpēc televīzijas torņa renovācija sagādās īstu izaicinājumu projektētājiem.

Projektētāji sola, ka pēc rekonstrukcijas publiskam apmeklējuma pieejamās telpas paplašināsies seškārt. 320 metru augstumā virs zemes būs konstruēts laukums ar stikla grīdu asu izjūtu cienītājiem. Zemāk, 134 metru augstumā – skatu laukums. Simt metru augstumā ekstremāļi ar zemāku sāpju slieksni varēs apmeklēt stikla kubus, kas ļaus "karāties gaisā". Zem tiem – leģendārais restorāns "Vēja Roze", ko nolemts atjaunot. Tiesa, pagaidām nav zināms, kas pārņems gastronomisko stafeti.

Rīgas televīzijas tornis Zaķusalā ir augstākais Eiropas Savienībā. Pēc rekonstrukcijas un apkārtējās teritorijas labiekārtošanas plānots uzņemt līdz 200 tūkstošus apmeklētāju gadā.

Ziņu lente
0