"Staigā pa promenādi un nekā nebaidās": Ķengaraga iedzīvotājus satraukušas lapsas

© Sputnik / Vitaly Ankov / Pāriet pie mediju bankasПрохожий кормит лису, поселившуюся у океанариума на острове Русском
Прохожий кормит лису, поселившуюся у океанариума на острове Русском - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ķengaraga iedzīvotāji nobažījušies par lapsu biežu parādīšanos mikrorajona ielās: gaišā dienas laikā dzīvnieki staigā pa promenādi un nekā nebaidās.

RĪGA, 26. janvāris — Sputnik. Jau vairākas nedēļas Ķengaraga iedzīvotāji stāsta, ka redzējuši lapsas. Agrāk sociālo tīklu apmeklētāji lepojās ar skaistām gulbju fotogrāfijām promenādē, taču tagad objektīvā aizvien biežāk parādās rudas lapsiņas. Pie tam rodas iespaids, ka dzīvnieki nenieka nebaidās, - tie izturas kā parasti kaķi.

Lapsa. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Rudā huligāne: Rīgas Botāniskajā dārzā ielavījusies savvaļas lapsa

Iedzīvotāji pat raizējas, ka sala dēļ lapsas nevar atrast iztiku, tāpēc dodas pie cilvēkiem – aplaupa klaiņojošos kaķus un pat pašus liek uz zoba.

Dažus satrauc cilvēku drošība. Piemēram, Iļja Kočevs atklātā grupā "Ķengarags" apjautājās, vai lapsas nevarot kādu apveltīt ar trakumsērgu, jo staigā pa promenādi un nebaidās ne no cilvēkiem, ne suņiem. Spriežot pēc fotogrāfijām, lapsas patiešām izskatās ne īpaši labi – tās ir vājas, ar noplukušām astēm.

Taču sociālo tīklu apmeklētāji nomierināja kaimiņus – trakumsērgas gadījumi Latvijā nav fiksēti jau vairākus gadus, bet lapsas Ķengaragā dzīvo jau labu laiku.

Patiešām, trakumsērga Latvijā nav novēroja jau ilgu laiku, ko valsts ik gadus organizē savvaļas dzīvnieku vispārēju vakcināciju.

© Screenshot FacebookEkrānuzņēmums no publikācijas Facebook vietnē
Staigā pa promenādi un nekā nebaidās: Ķengaraga iedzīvotājus satraukušas lapsas - Sputnik Latvija
Ekrānuzņēmums no publikācijas Facebook vietnē

Tomēr zoologi apstiprināja, ka ar kaķiem lapsas nedraudzējas – tās var nokost kaķi un pat uzbrukt sunim. Tāpēc speciālisti iesaka pavērot lapsas no malas, netuvoties dzīvniekam un nebarot to.

Atgādināsim, ka lapsas ir sastopamas arī citos Rīgas rajonos. Piemēram, aizvadītā gada oktobrī Latvijas universitātes Botānisko dārzu Kandavas ielā divas reizes apciemoja ruda huligāne. Viņa iekļuva Palmu mājā un atteicās iet prom, līdz tika izsaukta policija.

© Screenshot FacebookEkrānuzņēmums no publikācijas Facebook vietnē
Staigā pa promenādi un nekā nebaidās: Ķengaraga iedzīvotājus satraukušas lapsas - Sputnik Latvija
Ekrānuzņēmums no publikācijas Facebook vietnē

Galu galā dzīvnieks tika noķerts un nogādāts veterinārajā klīnikā. Speciālisti konstatēja, ka lapsa ir absolūti vesela. Pēc "profilaktiskas sarunas" huligāne tika palaista brīvībā mežā Rīgas apkaimē.

Ziņu lente
0