Solīt vēl nenozīmē pildīt: Rīgas domei pārmesta bezdarbība

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šī gada sākumā Rīgas dome solīja vērienīgu remontu un būvdarbus, taču lielākā daļa projektu atlika līdz nākamgadam.

RĪGA, 24. janvāris — Sputnik. Biedrība "Pilsēta cilvēkiem" saskaitījusi vismaz 10 projektus, ko Rīgas dome nav izpildījusi 2018. gadā, vēsta LTV7 programma "Šovakar" .

Savā vietnē biedrības aktīvisti uzskaitījuši visu, ko Rīgas dome solījusi paveikt pilsētnieku dzīves uzlabošanai 2018. gadā un nav paveikusi, uzslavēja Viļņu, kur ceļu infrastruktūras būvdarbi rit daudz ašāk.

"Rīgas domei nav nekur tālu jābrauc, lai iemācītos pienācīgā apjomā atjaunot un izbūvēt ceļu infrastruktūru. Lietuvas galvaspilsētā Viļņā pērn noasfaltētas brauktuves 80 km garumā. Salīdzinājumā ar Rīgu, starpība ir ievērojama, pie tam Viļņa aktīvi izbūvē arī jaunu gājēju un veloinfrastruktūru. Varbūt Rīgas un Viļņas satiksmes departamentiem būtu lietderīgi uz pāris gadiem piedalīties apmaiņas programmā un lietuvieši varētu būvēt Rīgas ielas, bet latvieši – Viļņas ielas?", - vaicāja aktīvisti.

Rīgas domes solīto, taču neizpildīto projektu vidū ir Brasas tilta, Flotes un Turgeņeva ielu remonts, ceļu pārvada būvdarbi Sarkandaugavā, veloceliņi līdz Daugavgrīvai, Ziepniekkalnam un Purvciemam. Viens no slavenākajiem objektiem sarakstā ir Krasta iela. Remonts tur nav sācies. Kurzemes prospektā celtniekiem bija jāsāk remontdarbi jau vasarā, taču viņi tur nav redzami vēl joprojām.

Работы по сносу дома - Sputnik Latvija
Kā ietaupīt 160 tūkstošus eiro: plānots nojaukt vēsturisku ēku Pārdaugavā

"No agrākajiem gadiem palikušie projekti, kur bija skaidrs, kas būvēs, kad sākts utt., ritēja normāli pēc grafika. Taču tas, ka šogad padarīts rekordzems darbu apjoms, pat dziļākajā krīzē tik maz nekad netika darīts, tāpēc nav iemeslu uzslavēt," – atzīmēja biedrības "Pilsēta cilvēkiem" pārstāvis Māris Jonovs.

Kas īsti noticis Rīgā? Satiksmes departaments stāsta, ka daudz naudas nācies atvēlēt lielajiem projektiem, piemēram, Salu tiltam, taču problēma slēpjas ne tikai te.

"Bieži aizkavējas pati projektēšana. To mēs nevaram paredzēt – pirms nodošanas temiņa ierodas projektētājs un saka, ka saskāries ar problēmām un laikus nepabeigs. Piemēram, veloceliņš uz Daugavgrīvu – mēs ilgi nevarējām vienoties ar teritorijas īpašnieku. Līdzīga ir arī situācija ar austrumu maģistrāli. Tur zemes jautājums vēl tiek risināts. Krasta ielas prpjektu nācās sadalīt divās daļās un pārtaisīt, pašlaik mēs vērtējam celtniekus," – pastāstīja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Вантовый мост в Риге перед ремонтом - Sputnik Latvija
Rīgā ar simtgades simboliku piesedz sabrukušās kāpnes

Aizvadītajā nedēļā Transporta un satiksmes lietu komitejas priekšsēdētāja posteni ieņēma Vadims Falkovs.

"Visdrīzāk, te ir problēma saziņā: ja kāda atbildīga persona saka: mēs ieplānojām izdarīt, sabiedrība to uztver kā: viņi to apsolīja izdarīt," – viņš uzskata.

Tagad departaments apgalvoja, ka pavasarī celtniekiem jāsāk Brasas tilta un Krasta ielas remonts, pēc komunikāciju remonta darbi sāksies Flotes ielā, un drīzumā sākies arī veloceliņa izbūve uz Daugavgrīvu. Veloceliņu izbūve līdz Ziepniekkalnam un Purvciemam dažādu iemeslu dēļ aizkavēsies. Ar Turgeņeva ielu arī neveicas – tur izvilks elektrības kabeli, tāpēc nāksies pagaidīt. Savukārt ceļu pārvada būvdarbus Sarkandaugavā sola sākt rudenī. Tiesa, var jau būt, ka tikai plāno. Izrādījies, ka starp vārdiem "sola" un "plāno" ir liela starpība.

Ziņu lente
0