Politika

"Ar jaunu Kariņu": Saeima apstiprinājusi Latvijas valdību

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Parlamenta deputāts Andrejs Mamikins, komentējot Krišjāņa Kariņa valdības apstiprināšanu, savā lapā Facebook uzrakstīja: "Valstij ir beigas."

RĪGA, 23. janvāris — Sputnik. Trešdien, 23. janvārī parlamenta ārkārtas sēdē vairākums deputātu nobalsoja par Krišjāņa Kariņa, partijas "Jaunā Vienotība" vadītās valdības apstiprināšanu, vēsta Mixnews.lv.

Pirms balsošanas premjera kandidāts Kariņš paziņoja, ka viņa partneri valdībā jau iemācījušies viens otru uzklausīt, vienojoties par kopīgiem mērķiem un kopēju darbu. Politiķis skaidroja, ka visiem ir skaidrs: viens laukā neesot karotājs.

Par Kariņa valdību savas balsis atdevis 61 deputāts, pret to iebilda 39 politiķi.

Valdību veido piecas partijas: "Jaunā Vienotība", Jaunā konservatīvā partija (JKP), "Attīstībai/Par!", KPV LV un Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-TB/LNNK.

Kaut kas jauns

"Jauno Vienotību" valdībā pārstāvēs pats premjers K.Kariņš, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un finanšu ministrs Jānis Reirs.

Президент Латвии Раймондс Вейонис (слева) и Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija
Četriniekam pietrūkst: Latvijas iedzīvotāji novērtēja Kariņa ministru profesionālismu

No partiju apvienības "Attīstībai/Par!" aizsardzības ministra postenim izvirzīts Artis Pabriks, Juris Pūce uzņemsies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas vadību, bet veselības ministra posteni ieņems Ilze Viņķele.

Dace Melbārde no NA saglabās kultūras ministra posteni, Zemkopības ministriju vadīs Kaspars Gerhards. NA saņēmusi ar premjerministra padomnieka vietu demogrāfijas jautājumos, ko ieņems Imants Parādnieks.

Izglītības un zinātnes ministre – Ilga Šuplinska no JKP. Šai partijai pieder arī tieslietu ministra postenis (to ieņems Jānis Bordāns) un satiksmes ministra vieta, ko ieņems Tālis Linkaits.

Kā jau plānots, KPV LV izvirzīja Ralfu Nemiro ekonomikas ministra postenim. Labklājības ministra vieta paredzēta Ramonam Petravičam.

Президент Латвии Раймондс Вейонис (слева) и Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija
"Valdība vēl nav apstiprināta, bet viss jau pa vecam": KPV LV deputāte atbildēja Kariņam

Premjerministrs pauda cerību, ka jaunā koalīcija ņems vērā pagātnes kļūdas un uzklausīs opozīciju – tā neatrodas opozīcijā valstij, bet gan valdībai. Viņš atzīmēja, ka koalīcijas partijas gatavas izskatīt opozīcijas ierosinājumus pēc būtības.

K.Kariņš uzsvēra, ka jaunais ministru kabinets ir "evolucionārs", tā mērķis ir sakārtot valsti, arī finanšu un likumības jomās, kā arī īstenot reformas veselības aprūpes un izglītības jomās.

Komentējot balsojumu, Eiropas Parlamenta deputāts Andrejs Mamikins savā lapā Facebook uzrakstīja: "Ar jaunu Kariņu! Nupat apstiprināja valdību, 61/39 balsis. Valstij ir beigas..."

Ziņu lente
0