Rekordlielās kokaīna kontrabandas lietā aizturēts bijušais policists

© Sputnik / Sergey MelkonovНаручники
Наручники - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rekordlielās kontrabandas lietā parādījusies pārvadātāja firma; tās īpašnieks slēpjas no izmeklēšanas.

RĪGA, 21. janvāris – Sputnik. Koknesē atrasto divu tonnu kokaīna lietā aizturēts bijušais Valsts policijas darbinieks, vēsta telekanāls TV3.

Pirms divām nedēļām Valsts policija konfiscēja divas tonnas kokaīna – līdz šim lielāko šo narkotiku partiju Latvijā. Narkotikas nonāca Latvijā no Ekvadoras, visticamāk, caur Holandes ostu. Veiksmīgā starptautiskā operācijā tika iesaistīti Latvijas policijas un Ekvadoras Narkotiku apkarošanas pārvaldes darbinieki.

Narkotikas - Sputnik Latvija
Baltijas valstīs pieaug narkotiku lietošana

Šobrīd sakarā ar šo lietu arestēti trīs cilvēki, viens no tiem ir bijušais policijas darbinieks Agris Vaivods.

Saskaņā ar TV3 rīcībā esošo informāciju, Vaivods strādājis Ceļu policijā Aizkrauklē līdz 2008. gadam un bija spiests aiziet, jo, iespējams, "piesedza" nelegālas tranzītkravas. Pēc atlaišanas no valsts dienesta Vaivods strādāja uzņēmumā, kurš nodarbojās ar pārvadājumiem. Viņa Facebook  kontā norādīts, ka viņš ir kompānijas JS Products darbinieks. Šīm kompānijas automobilis varēja nogādāt kastes ar narkotikām Kokneses pagastā.

Policijas darbinieki veica kratīšanu kompānijā JS Products, taču firmas īpašnieks Jānis Skrabāns paguva aizbraukt uz ārzemēm.

Tāpat ir aizturēti divi telpu īpašnieki, kurās tika atrasts kokaīns.

Ziņu lente
0