Rīga nav iekļuvusi labāko pilsētu simtniekā pēc dzīves kvalitātes

© Andrey UpadyshevПанорама Риги
Панорама Риги - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas galvaspilsētas vieta izrādījusies zemākā Baltijas valstu vidū.

RĪGA, 15. janvāris – Sputnik. Tallina ir ērtākā Baltijas valstu pilsēta priekš dzīvošanas – Igaunijas galvaspilsēta ieņēmusi 58. vietu pasaules dzīves kvalitātes reitingā, vēsta pētījumu servisa Numbeo dati.

Rīga piekāpusies Tallinai par 70 vietām un ieņēmusi 128. vietu no 226. vietām reitingā – tā ir zemākā pozīcija Baltijā. Viļņa ierindojusies 99. vietā pasaules reitingā.

Аллея у памятника Свободы в Риге - Sputnik Latvija
Viedoklis
100 pāķības gadi. Svētku pēcvārds

Par labākajām saraksta pilsētām kļuva Austrālijas galvaspilsēta Kanbera, Holandes Eindhovena un Amerika pilsēta Roli. Ceturtajā vietā ir Austrālijas Adelaida, aiz tās seko Šveices Cīrihe.

Par sliktāko pilsētu dzīvošanai pētnieki nosaukuši Venecuēlas galvaspilsētu Karakasu. Mazliet labāk klājas Nigērijas Lagosai un Bangladešas galvaspilsētai Dakai, kā arī Ķīnas Pekinai un Filipīnu Manilai.

Pasaules reitinga sastādīšanā pēc to dzīves kvalitātes tika ņemti vērā astoņi rādītāji: iedzīvotāju pirktspēja, drošība, veselības aprūpe, dzīvošanas izdevumi, nekustamā īpašuma cenu un iedzīvotāju ienākumu attiecība, transporta noslogojums, apkārtējās vides piesārņojuma līmenis un klimats.

Ziņu lente
0