Lidosta "Rīga" kļūs komfortablāka: starp termināļiem palaidīs travelatoru

© Sputnik / Sergey MelkonovПассажиры на регистрации в аэропорту Рига
Пассажиры на регистрации в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pasažieru kustīgā celiņa celtniecība Rīgas Starptautiskajā lidostā izmaksās vairāk nekā miljonus eiro.

RĪGA, 14. janvāris – Sputnik. Saskaņā ar Iepirkumu uzraudzības biroja informāciju, Starptautiskā lidosta "Rīga" pasažieru ērtībai uzbūvēs travelatoru, vēsta Grani.lv.

Pēc lidostas "Rīga" pārstāves Lauras Karnītes sacītā, pasažieru kustīgos celiņus plānots izvietot starp termināļiem B un C.

Международный аэропорт Рига - Sputnik Latvija
Lidostā "Rīga" stājās spēkā jauni stāvvietas noteikumi

Pieteiktajā iepirkumā Rīgas lidosta saņēma vienu kustīgā celiņa izbūves piedāvājumu. Līgums par 1,198 miljoniem eiro noslēgts ar uzņēmumu SIA Belss.

Lidosta atsaucās uz pasažieru piedāvājumiem, kuri pauda vēlmi redzēt šādu celiņu gaisa ostas terminālī. Travelatoru uzstādīs vecāka gadagājuma cilvēku ērtībai, cilvēkiem ar īpašam vajadzībām un ģimenēm ar maziem bērniem.

Celiņu plānots uzbūvēt līdz vasaras sezonas sākumam, šī gada marta beigās.

Saskaņā ar informāciju portālā Firmas.lv, uzņēmums SIA Belss ir dibināts 1994. gadā, tā pamatkapitāls ir 560 300 eiro. SIA Belss īpašnieks ir Tālis Ziediņš.

Pērnā gada oktobrī tika ziņots, ka Starptautiskā lidosta "Rīga" cer palielināt kravu pārvadājumu apjomus, pateicoties piektā perona izbūvēšanai. Lidosta meklēja būvdarbu veicēju pasūtījuma līguma izpildīšanai par kopējo summu 14,8 miljonu eiro apmērā (bez PVN).

Международный аэропорт Рига - Sputnik Latvija
Lidosta "Rīga" ieņēmusi otro vietu Eiropā pēc izaugsmes tempa

Tika plānots, ka piekto peronu uzbūvēs mazāk nekā pusotra gada laikā.

Lidosta "Rīga" 2018. gada otrajā ceturksnī kļuva par otro Eiropā pēc izaugsmes tempiem. Pērnā gada septiņos mēnešos lidosta apkalpoja 3,99 miljonus pasažieru, kas ir par 17,5% vairāk, nekā tajā pašā periodā 2017. gadā.

Lidostas pārvesto kravu apjoms palielinājies par 31%, līdz 16 300 tonnām, savukārt lidojumu skaits pieaudzis par 14,3%, līdz 47 800.

Ziņu lente
0