Nakts huligāni: Vecrīgā sodīti "snovbordisti" no Vācijas un Spānijas

© Sputnik / Sergey MelkonovТуристы у памятника Бременским музыкантам в Старой Риге
Туристы у памятника Бременским музыкантам в Старой Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas galvaspilsētas viesi nolēma izmantot pagaidu ceļa zīmi "šķēršļa apbraukšana" kā snovbordu un beigās saņēma naudas sodu.

RĪGA, 5. janvāris – Sputnik. Saskaņā ar Rīgas Pašvaldības policijas datiem, huligānu rīcību piefiksēja videonovērošanas kameras ap plkst. 2:00 naktī, 3. janvārī, Skārņu ielā.

Sešu cilvēku kompānija pievērsa uzmanību pagaidu ceļa apzīmējumam "šķēršļa apbraukšana" un acīmredzot nolēma atrast tam labāku pielietojumu.

Viens no jauniešiem veikli paķēra cēla zīmi, kura tika uzstādīta ceļmalā, iebāza to no sākuma sev zem paduses, un pēc tam nometa sniegā un mēģināja izbraukt ar to kā uz snovborda. Tikmēr viņa biedrs centās tikt skaidrībā ar ceļa apzīmējuma pamatni – mētāja to uz bruģa, un pēc tam lēkāja uz tās.

Tad interese pret salauzto ceļa zīmi kompānijai pazuda, un viņi turpināja savu ceļu. Taču uz notikuma vietu jau bija izbraukuši policijas darbinieki, kuri apturēja jautro "snovbordistu" kompāniju jau pēc pāris minūtēm.

Kārtības sargi noskaidroja, ka huligāni, kuri salauza ceļa zīmi, ir Vācijas un Spānijas pilsoņi. Abi atzina savu vainu un pat izsaucās atgriezt zīmi tās vietā, ko policijas darbinieki viņiem ļāva izdarīt.

Taču par savu nakts izdarību tūristiem tomēr nācās samaksāt: policija sastādīja viņiem administratīvā pārkāpuma protokolu par sīku huligānismu un uzlika sodu 70 eiro apmērā katram.

Tiesa, kārtības sargi ņēma vērā nožēlu par izdarīto un huligāniskās rīcības seku likvidāciju, tāpēc soda apmērs tika samazināts līdz 35 eiro.

Ziņu lente
0