Politika

Vējoņa rekordzemais reitings: Latvijas iedzīvotāji zaudējuši uzticību prezidentam

© Latvijas Valsts prezidenta kancelejaРаймондс Вейонис на востоке Украины, 25 ноября 2018 года
Раймондс Вейонис на востоке Украины, 25 ноября 2018 года - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pērnā gada beigās Latvijas prezidenta Raimonda Vējoņa reitings sasniedza rekordzemu atzīmi.

RĪGA, 5. janvāris – Sputnik. Latvijas iedzīvotāji zaudējuši uzticību prezidentam Raimondam Vējonim. Saskaņā ar socioloģiskā centra SKDS aptaujas datiem, pērnā gada decembrī viņa reitings sastādīja rekordzemos 3,5 punktus, vēsta Grani.lv.

Руководитель рыбоперерабатывающего завода Brīvais vilnis Арнольд Бабрис демонстрирует новый продукт - сушеные шпроты  - Sputnik Latvija
Karalis ir pliks: Vīķe-Freiberga prata nolikt pie vietas, bet Vējonis "neceļ ne ausu"

2017. gada beigās prezidenta reitings sastādīja 20,1 punktu.

Neskatoties uz to, tiek norādīts, ka iepriekš Vējonis reitingā apsteidzis divus iepriekšējos Latvijas līderus. Vējoņa pirmajā prezidentūras gadā viņa reitings sastādīja 41,1 punktu.

Tāpat turpina kristies sabiedrības uzticības līmenis Ministru Kabinetam, Saeimai un politiskajām partijām.

Vislielākā uzticība joprojām ir izglītības iestādēm. Salīdzinot ar 2017. gadu, to reitings pat ir pieaudzis. 2017. gadā tas sastādīja 59,5 punktus, savukārt 2018. gadā – 66,4 punktus.

Turklāt pakāpeniski pieaug Nacionālo bruņoto spēku reitings. Ja 1997. gadā tas bija negatīvs, tad tagad sastāda 44,8 punktus.

Iepriekš ziņots, ka, saskaņā ar Kantar TNS aptaujas datiem, vairums latviešu nevēlas, lai Vējonis atkal kļūst par prezidentu.

Президент Латвии Раймондс Вейонис - Sputnik Latvija
Politika
Latvijas iedzīvotāji vairs nevēlas redzēt Vējoni

61% respondentu pauda vēlmi redzēt jaunu politiķi valsts vadītāja amatā. Tiesa, 18% aptaujāto pateica, ka neiebilst pret Vējoņa otro prezidenta termiņu. Savukārt 21% respondentu vispār nav viedokļa šajā jautājumā.

Vai pats Vējonis ir gatavs atkārtoti ieņemt prezidenta krēslu, pagaidām nav zināms. Taču vērts atzīmēt, ka 2017. gadā viņš aicināja Saeimu sniegt pilsoņiem tiesības pašiem vēlēt valsts vadītāju.

Viņa iniciatīva par tautas Latvijas prezidenta vēlēšanām neguva nepieciešamo atbalstu Saeimā. Un, acīmredzot, izvēloties mazāko no ļaunumiem, Juridiskā komisija paziņoja, ka atbalsta pāreju uz atklātu balsojumu Saeimā.

Ziņu lente
0