Pavasarī pastiprināsies kontrole uz Latvijas ceļiem

CC0 / pxhere / Панель приборов в автомобиле
Панель приборов в автомобиле - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uz ceļiem Latvijā drīz parādīsies jaunas satiksmes drošības kontroles iekārtas.

RĪGA, 3. janvāris — Sputnik. Valsts policija plāno uzstādīt uz ceļiem jaunas iekārtas, kas ļaus kontrolēt satiksmes drošību, vēsta Press.lv.

Valsts policijas (VP) Satiksmes uzraudzības un koordinācijas biroja priekšniece Vineta Mistre pastāstīja, ka šī gada aprīļa sākumā uz šosejas Tīnūži-Koknese plānots uzstādīt radarus transporta līdzekļu kustības vidējā ātruma reģistrācijai.

Стационарный фоторадар на улице Юглас в Риге - Sputnik Latvija
Mainīsies automašīnu braukšanas ātruma noteikšanas metode Latvijā

Tāpat Valsts policija plāno iegādāties mērierīces, kas konstatē aizliedzošo luksofora signāla neievērošanu. V.Mistre norādīja, ka iepirkums tiks veikts ātri, ja valdība piešķirs līdzekļus tuvākajā laikā.

Luksofora kontrolieri tiks saslēgti ar jau uzstādītajiem stacionārajiem fotoradariem Berģos uz Brīvības gatves un Piņķos, apvedceļa Salaspils-Babīte 37.kilometrā abos virzienos.

Patlaban noslēgts līgums par vienas speciāli aprīkotas automašīnas iegādi, ar kuras palīdzību policija kontrolēs, vai autovadītāji pie stūres nelieto mobilo tālruni. Tās piegāde plānota februāra beigās vai marta sākumā.

Efektīvs līdzeklis

Stacionārie fotoradari, ko uz Latvijas ceļiem sāka uzstādīt 2015. gadā, pierādījuši savu lietderību.

Patlaban uz ceļiem Latvijā darbojas simt stacionārie un 12 mobilie radari.

Водитель за рулем - Sputnik Latvija
Ātruma samazināšana pie radariem neglābs latviešus no sodiem

Valsts policijas dati liecina, ka 2018. gadā uz Latvijas ceļiem gājuši bojā 149 cilvēki – par 10% vairāk nekā gadu iepriekš. Traumas CSN rezultātā laika posmā no 2018. gada janvāra līdz novembrim guvuši 4 266 cilvēki.

2018. gada pirmo triju ceturkšņu laikā stacionārie un pārvietojamie fotoradari uz ceļiem fiksējuši 173 tūkstošus ātruma režīma pārkāpumus, sods par tiem sasniedzis aptuveni 6,5 milj. eiro.

Statistika liecina, ka fotoradari uzlabojuši situāciju uz Latvijas ceļiem – par 47% samazinājies avārijas situāciju skaits, par 45% - smago avāriju skaits.

Ziņu lente
0