Apgrūtināta satiksme: ziemas dienesta tehnika atsaldē Latvijas ceļus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Braukšanas apstākļi uz Latvijas ceļiem ir apgrūtināti: apstrādāt trases pret apledojumu izbraukušas gandrīz 90 dienesta tehnikas vienības.

RĪGA, 27. decembris – Sputnik. Saskaņā ar Latvijas Valsts ceļu informāciju, ceturtdien, 27. decembrī, braukšanas apstākļi uz Latvijas ceļiem ir apgrūtināti apledojuma dēļ, vēsta Mixnews.lv.

Tostarp problēmas ir uz Vidzemes šosejas (A2) ceļa posmā no Alūksnes pagrieziena līdz Veclaicenei, uz Daugavpils šosejas (A6) ceļa posmā no Daugavpils līdz Krāslavai, uz Rēzeknes šosejas (A12) – no Varakļāniem līdz Rēzeknei un no Ludzas līdz Terehovai un uz Grebņeva – Medumi šosejas (A13) no Grebņevas līdz Špoģiem.

Turklāt satiksme ir apgrūtināta uz Rīgas, Alūksnes, Balvu, Bauskas, Dobeles, Jelgavas, Krāslavas, Ludzas, Madonas, Preiļu, Rēzeknes, Talsu, Tukuma, Valkas un Valmieras apkaimes reģionālajiem ceļiem.

Lai apstrādātu ceļu slidenos posmus ar pretapledojuma materiāliem, uz ceļiem izbraukušas 88 Latvijas Autoceļu uzturētāja ziemas dienesta tehnikas vienības.

Sakarā ar laikapstākļiem, vadītājus aicina ievērot ceļu satiksmes noteikumus, ievērot distanci, izvēlēties uzmanīgu braukšanas stilu, izvairoties no asiem manevriem.

Ямы и рытвины на разбитом дорожном покрытии - Sputnik Latvija
Kāpēc Latvijā ir slikti ceļi: Mūrniecei piedāvāja iepazīties ar informāciju

Iepriekš ziņots, ka aizritējušajās brīvdienās satiksmi Latvijā paralizēja Ziemassvētkos solītā snigšana. Toreiz mašīnas apstājās sastrēgumos vienlaikus uz vairākiem valsts autoceļiem un uz reģionālajiem ceļiem, izņemot Bauskas, Kuldīgas, Liepājas, Saldus un Ventspils apkaimes.

Ceļu sniega tīrīšanas darbos tika iesaistītas 128 sniega tehnikas vienības. Slidenie un aizsnigušie ceļi tika notīrīti un apstrādāti ar pretslīdes materiālu.

Ziņu lente
0