Taksistiem liks nosaukt cenu pirms brauciena uzsākšanas

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sākot ar 2019. gada martu, taksistiem būs pienākums izvietot informāciju par braucienu tarifiem uz automobiļa virsbūves un salonā.

RĪGA, 19. decembris – Sputnik. Taksistiem Latvijā būs pienākums vēl pirms brauciena uzsākšanas informēt pasažieri par pārvadātāja tarifiem, attiecīgus Ministru Kabineta grozījumus valdība apstiprināja 18. decembra sēdē, vēsta Dienas Bizness.

Izņemot mašīnas virsbūvi, informāciju par tarifiem būs nepieciešams izvietot arī uz transportlīdzekļa priekšējā paneļa. Ja pārvadātājs noteicis vairākus tarifus, tad informācijai par tiem arī jābūt izvietotai salonā.

Noteiktas arī prasības vizuālajai informācijai par tarifiem – burtu un ciparu izmērs nedrīkst būt mazāk par 40 mm, turklāt uzrakstam ir jābūt veiktam kontrasta krāsā attiecībā uz automobiļa vai fona pamatkrāsu.

Prasības stāsies spēkā no 2019. gada 1. marta.

Taksometru stāvvieta lidostā Rīga - Sputnik Latvija
Lidosta izvērtē liegumu taksometriem apstāties termināļa tuvumā

Iepriekš Sputnik Latvija ziņoja, ka vasarā Satiksmes ministrijā notika divas sēdes, kurās piedalījās Autotransporta direkcijas, lidostas "Rīga", Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācijas, Patērētāju tiesību aizsardzības centra un citu ieinteresēto iestāžu pārstāvji. Sēžu dalībnieki nonāca pie secinājuma, ka pasažieru nepietiekamā informētība ļauj taksistiem noteikt nepieņemami augstus tarifus. Rezultātā Satiksmes ministrija uzstājās ar iniciatīvu par precizējumu iekļaušanu Ministru Kabineta noteikumos par kārtību, kādā tiek sniegti pasažieru komercpārvadājumi taksometru transportā. Šie grozījumi arī tika pieņemti vakardienas sēdē.

Atgādināsim, ka no 1. jūnija taksometru kompānijas ieviesušas svārstīgos tarifus, savukārt pašvaldības vairs nevar noteikt cenu grieztus taksistiem. Pārvadātāju apetītes tik ļoti pieauga, ka par vienu braucienu no lidostas uz Rīgu var palūgt 40 un pat 50 eiro.

Pēc daudziem sūdzējumiem par Rīgas taksistu patvaļību, Latvijas valdība aizdomājās par to, lai noteiktu fiksētu tarifu vai cenu grieztus taksometru pakalpojumiem no lidostas "Rīga", Rīgas Pasažieru dzelzceļu stacijas un Rīgas Pasažieru ostas, taču pagaidām šo problēmu nav izdevies atrisināt.

Ziņu lente
0