Andris Ameriks atkāpās no Rīgas vicemēra amata

© Sputnik / Sergey MelkonovАндрис Америкс на съезде партии "Согласие"
Андрис Америкс на съезде партии Согласие - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Viņš neuzskata sevi par vainīgu situācijā, kas izveidojusies sakarā ar korupcijas skandālu "Rīgas satiksmē", taču viņš ir pieņēmis lēmumu aiziet, jo viņa reputācija ir aptraipīta.

RĪGA, 17. decembris — Sputnik. Rīgas vicemērs nolēma atkāpties no Rīgas vicemēra amata. Par to viņš paziņoja šodienas rīta preses brīfingā, ziņo Press.lv. Ameriks ieņēma šo amatu kopš 2010. gada.

Pagājušajā nedēļā viņa vārds tika minēts saistībā ar KNAB ierosināto korupcijas lietu par Rīgas Satiksmes iepirkumiem. TV3 raidījumā "Nekā personīga" Ameriks uzsvēra, ka viņa sirdsapziņa ir tīra:

"Es atkārtoju vēlreiz: man pat nav priekšstata par tiem iepirkumiem, tā nav mana sfēra."

Mediji ziņoja par kratīšanām Amerika dzīvesvietā, tomēr viņš pats atteicās komentēt šo informāciju. Pēc viņa vārdiem viņš neuzskata sevi par vainīgu situācijā, kas izveidojusies sakarā ar korupcijas skandālu "Rīgas satiksmē", taču viņš ir pieņēmis lēmumu aiziet, jo viņa reputācija ir aptraipīta.

Savā Facebook lapā Andris Ameriks paskaidroja atkāpšanas iemeslus.

"Es Rīgas domē strādāju jau 17 gadus. Un 8 no tiem pildu domes priekšsēdētāja vietnieka pienākumus. Esmu strādājis pēc labākās sirdsapziņas, vislabāko motīvu vadīts, kam pierādījums ir vēlētāju uzticība man visu šo gadu laikā. Liels paldies maniem vēlētājiem par to.
Bet katra politiķa dzīvē var pienākt brīdis, kad reputācijas jautājums kļūst par pašu galveno.
Es negribu taisnoties par to, ko neesmu darījis, bet šajā laikā, kad versijas un pieņēmumi ir kļuvuši par it kā neapstrīdamiem pierādījumiem es izklāstīšu savus faktus.

Uzņēmēju Māri Martinsonu es pazīstu vairākus gadus, līdzīgi kā daudzi citi Rīgā un Latvijā.
Uzskatu, ka mana pazīšanās ar Māri Martinsonu ir cēlonis visām aizdomām par manu iesaisti likumpārkāpumos.

Nekad kopš viņu pazīstu, neesmu iesaistījies nekādos nelikumīgos darījumos, vai tos veicinājis. Domāju, ka to arī pierādīs izmeklēšana.

Par obligācijām, kas šobrīd tiek minētas kā galvenais manu nodarījumu pierādījums varu teikt, ka tās esmu iegādājies ar bankas starpniecību un šāda iespēja ir jebkuram cilvēkam, te nav nekāds ekskluzīvs izņēmums. Kompānijas obligācijas ir iekļautas biržā "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā. Par šiem darījumiem ir nomaksāti visi Latvijas likumdošanā noteiktie nodokļi.
Manas amatpersonas deklarācijas par kurām ir ļoti labi informēta Latvijas sabiedrība, ir pieejamas no to pašiem pirmsākumiem 1995.gadā. Un nekad neviena uzraugošā vai tiesībsargājošā iestāde nav atradusi nekādus pārkāpumus.

Varu vēlreiz apstiprināt, ka nekādā veidā neesmu bijis saistīts ar Rīgas Satiksmes iepirkumiem un tās nelikumīgajām darbībām, kuras izmeklē KNAB. Man nav un nekad nav bijis nekāds statuss šajā kriminālprocesā.

Taču šajos apstākļos, kad notiek izmeklēšana par konkrētiem likumpārkāpumiem Rīgas domē, es uzskatu, ka mana reputācija, Rīgas domes reputācija un arī manas partijas reputācija ir apdraudēta.

Esmu nolēmis atkāpties no vicemēra amata. Es palieku domes deputāts, un partijas frakcija un valde tuvākajās dienās virzīs citu kandidātu šim amatam."

Atkāpjoties no vicemēra amata, Ameriks saglabās Rīgas domes deputāta mandātu.

Ziņu lente
0