Politika

Apvienoties un par katru cenu atkarot Rīgu: Nacionālās apvienības prioritātes

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālā apvienība ierosina citām latviešu partijām likt malā ambīcijas, lai kopīgiem spēkiem atkarotu Rīgu.

RĪGA, 16. decembris — Sputnik. Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" – "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (NA) kongresā sestdien, 15. decembrī, par partijas priekšsēdētāju atkārtoti ievēlēts Raivis Dzintars. Partijas kongresā viņš nosauca mērķi, kura dēļ latviešu partijām ir jāapvienojas, vēsta Lsm.lv.

Dzintars uzsvēra, ka vispirms lielajām latviešu partijām kopīgiem spēkiem jāatkaro Rīga, turklāt, pēc NA priekšsēdētāja domām, tas jāpanāk "par jebkuru cenu".

Pēc politiķa domām, panākumus iespējams gūt tikai tad, ja politiskie spēki pārtrauks sacensības savā starpā un sāks sadarboties.

"Par katru cenu ir jāatgūst Rīga. Mana pārliecība, ka to ir iespējams izdarīt, latvisko partiju starpā panākot vēl nebijušu sadarbības līmeni kopīga mērķa vārdā," - norādīja R. Dzintars.

Viņš uzskata, ka visām lielajām latviešu partijām jau no nākamā gada sākuma jāveido stratēģija Rīgas atkarošanai un jāuzsāk mērķtiecīgas pārrunas ar visām lielajām latviešu partijām.

Jānis Dombrava  - Sputnik Latvija
Politika
Dombravu moka jautājums: vai vēlamies atdot Latviju "Saskaņai"

Turklāt Dzintars nosauca vēl vienu svarīgu mērķi, kas 2019. gadā jāsasniedz Nacionālajai apvienībai – uzvara Eiropas Parlamenta vēlēšanās maijā.

Apņemšanos atkārtoti balotēties EP vēlēšanās jau paudis Roberts Zīle, kuru NA izvirzījusi premjerministra postenim aizvadītajās parlamenta vēlēšanās.

Savukārt pats R.Zīle atklāja, ka netic jaunā Ministru kabineta spējām ilgstoši strādāt – pēc viņa domām, problēmu rada tas, ka NA zaudējusi lielu skaitu vietu valdībā, lai arī izdarīja darbu, par kuru nekaunas, taču "diemžēl vēlētāji domāja citādi".

Tagad jaunās valdības galvenais uzdevums esot saglabāt nacionālo kursu un nepieļaut "Saskaņas" nākšanu pie varas, uzskata Zīle.

Latvija bez valdības

Jāpiebilst, ka valsts iedzīvotājiem jau apnicis gaidīt, kad partijas vienosies par koalīciju, un sabiedrībā vērā ņemamu atbalstu jau gūst ideja par Saeimas ārkārtas vēlēšānām. Uzņēmuma Kantar TNS aptauja liecina, ka 44% respondentu vecumā no 18 līdz 60 gadiem uzskata, ka jaunās valdības izveide ir pārāk ieilgusi.

Latvijas premjerministrs Māris Kučinskis jau atzinis, ka gatavo Jaungada apsveikumu valsts iedzīvotājiem, jo netic iespējai izveidot koalīciju aizejošajā gadā.

Ziņu lente
0