Rīgā kritušās degvielas cenas

© PiqselsМеталлические канистры
Металлические канистры - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jau septīto nedēļu no vietas Rīgā krītas 95. markas benzīna cenas. Šoreiz līdz ar benzīnu kļuvusi lētāka arī dīzeļdegviela.

RĪGA, 16. decembris — Sputnik. Aizvadītajā nedēļā Rīgā kritušās degvielas cenas, vēsta Mixnews.lv.

Degvielas uzpildes stacijā Circle K Rīgā benzīna un dīzeļdegvielas cenas kritušās par 0,8% - līdz 1,229 eiro par litru.

Jāpiebilst, ka pēc būtiska cenu pieauguma benzīna cena Latvijā krītas jau septīto nedēļu no vietas.

Заправка автомобиля на автозаправочной станции - Sputnik Latvija
ANO pieprasa: benzīna cenai jāpārsniedz 60 dolārus par litru

Novembra beigās tika ziņots, ka 95. markas benzīna cena samazinājusies par 10 eirocentiem, taču situācija ar dīzeļdegvielas cenām bija citāda. Dīzeļdegvielas cenu pieaugums Latvijā vērojams jau kopš rudens sākuma: oktobrī litrs dīzeļdegvielas maksāja 1,312 eiro. Vēl vairāk, pēdējā laikā dīzeļdegvielas cenas degvielas uzpildes stacijās Latvijā ir panākušas un pat apsteigušas parasti dārgāko 95. markas benzīnu.

Dīzeļdegvielas cenu pieaugumu degvielas piegādes uzņēmumi pamatoja ar ziemas sezonas iestāšanos. Taču, ņemot vērā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) datus, kas liecināja: pēdējo deviņu mēnešu laikā mazumtirdzniecībā pārdoti 527 tūkstoši tonnu dīzeļdegvielas, kļuva skaidrs, ka šī tipa degviela valstī ir aktuāla cauru gadu.

Iepriekš vēstīts, ka SEB Līzinga organizētās aptaujas dati liecina: izvēloties automašīnu, 90% iedzīvotāju lielāko uzmanību pievērš dzinēja tipam. 35% respondentu dod priekšroku automašīnām ar dīzeļa dzinēju, 23% respondentu pauda vēlmi iegādāties auto, kas izmanto benzīnu, bet 26% izvēlējās hibrīdo automašīnu.

Ziņu lente
0