Krievijas vēsturnieku Genādiju Bordjugovu neielaida Latvijā

© Sputnik / Sergey MelkonovЗал ожидания аэропорта Рига
Зал ожидания аэропорта Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lidostā "Rīga" vēsturnieks Genādijs Bordjugovs uzzināja, ka apdraud Latvijas nacionālo drošību.

RĪGA, 14. decembris – Sputnik. Krievijas vēsturnieku Genādiju Bordjugovu apturēja lidostas "Rīga" robežsargi un informēja viņu, ka viņš tika iekļauts nevēlamo personu sarakstā.

"Kārtējais Krievijas vēsturnieks kļuvis par persona non grata Baltijā. Atlidojot lidostā "Rīga" Krievijas sabiedrības pētnieku asociācijas (AIRO-XXI) starptautiskās padomes vadītāju Genādiju Bordjugovu apturēja Latvija robežsargi, paziņojot, ka vēsturnieks iekļauts melnajā sarakstā ar iekšlietu ministra lēmumu kā persona, kura apdraud valsts nacionālo drošību," uzrakstīja Krievijas fonda "Vēsturiskā piemiņa" direktors Aleksandrs Djukovs savā Facebook profilā.

Fonds "Vēsturiskā piemiņa" pauda atbalstu Bordjugovam un aicina profesionālās biedrības pievērst uzmanību Baltijas valstu varasiestāžu represīvajām praksēm attiecībā pret "nepareizajiem" vēsturniekiem.

Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova - Sputnik Latvija
Krievijas ĀM komentēja NewsBalt žurnālista incidentu Latvijā

Šī gada septembrī Bordjugovs tika paziņots par persona non grata Gruzijā, vēsta Sputnik Gruzija. Krievijas ĀM MGIMO Starptautisko pētījumu institūta Globālo problēmu centra vecākajam zinātniskajam darbiniekam Aleksejam Tokerevam, TASS militārajam komentētājam Viktoram Ditovkinam un Bordjugovam bija jāpiedalās starptautiskajā Dienvidkaukāza mediju forumā "Mediju loma uzticības nostiprināšanai reģionā", taču Tbilisi lidostā noskaidrojās, ka visiem trim ir aizliegts šķērsot Gruzijas robežu.

Latvija iekļāvusi melnajā sarakstā daudzus Krievijas pilsoņus, kuru vidū ir aktieri un dziedātāji, reliģijas un sabiedrības cilvēki. Par personām non-grata republikā nosaukti, tostarp mākslinieki Valērija, Dmitrijs Pevcovs, Ivans Ohlobistins, kā arī protodiakons Andrejs Kurajevs, žurnālisti Olga un Anatolijs Kurlajevi. Pēc tā dēvētā Magņitska saraksta Latvija februārī aizliedza iebraukt vēl 49 Krievijas pilsoņiem.

Ziņu lente
0