"Rīgas Satiksme" valde atkāpās no amata

© Sputnik / Sergey MelkonovМуниципальное предприятия "Rīgas satiksme"
Муниципальное предприятия Rīgas satiksme - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Rīgas Satiksme" pagaidu vadību īstenos bijušais satiksmes ministrs Anrijs Matīss.

RĪGA, 14. decembris – Sputnik. Pieci pašvaldības transporta uzņēmuma "Rīgas Satiksme" valdes locekļi atkāpās no amata, visi uzņēmuma iepirkumi tika apturēti, paziņoja Rīgas mērs Nils Ušakovs sociālajos tīklos.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzsācis kriminālprocesu saistībā ar "Rīgas Satiksme" zemās grīdas tramvaju iegādi 2016. gadā, trolejbusu un autobusu iegādēm 2013. gadā. Tiek izmeklēti amatpersonu kukuļi un nelikumīgā ceļā iegūto līdzekļu legalizēšana.

Šajā lietā arestēts uzņēmējs Aleksandrs Krjačeks, RS Infrastruktūras un attīstības departamenta vadītājs Igors Volkinšteins, uzņēmējs Māris Martinsons, čehu uzņēmuma Škoda Transportation amatpersona Vladislavs Kozaks un biznesmenis Edgars Teterovskis.

Kā savā lapā ziņo Nils Ušakovs, "Rīgas Satiksme" valde pilnā sastāvā, tostarp uzņēmuma vadītājs Leons Bemhens atkāpās no amatiem.

Ušakovs norīkoja jaunu pagaidu valdi, kuru vadīs bijušais satiksmes ministrs Anrijs Matīss. Tāpat valdes sastāvā iekļuva divi esošie uzņēmuma darbinieki – Edmunds Zivtiņš un Jānis Geduševs.

Бюро по предотвращению и борьбе с коррупцией (KNAB) - Sputnik Latvija
Arestējiet vēl trīs: "Rīgas Satiksme" lieta uzņem apgriezienus

"Pirmais uzdevums, kas tiek izvirzīts pagaidu valdes vadītājam Anrijam Matīsam – apturēt visu pašreizējo sabiedriskā transporta iepirkumu norisi. Visos gadījumos, kad piegādes vēl nav pabeigtas un kur to ļauj likumu normas – lauzt līgumus un izsludināt atlikušo transporta vienību iepirkumus no nulles," uzrakstīja Ušakovs.

Jāizdara viss, lai samazinātu neuzticēšanos uzņēmumam "Rīgas Satiksme", un vēlāk jādomā par attīstību un reputācijas atjaunošanu, citē Matīsa vārdus Jauns.lv.

"Nepieciešams riska menedžments. Tālāk jāskatās, kā uzņēmuma darbību uzlabot, lai nelikumības kompānijā netiktu pieļautas," pateica Matīss.

Viņš uzsvēra, ka "Rīgas Satiksme" nodrošina ievērojamu pasažieru pārvadājumu daļu un ir svarīgs uzņēmums ne vien Rīgā, bet arī Latvijā, tādēļ ir jāizdara viss, lai turpmāk skandāli nemestu ēnu tā darbībai.

Ziņu lente
0