Ekspluatācijā nodots Krievu salas ogļu terminālis

© Foto : M.StrīķisПлавучий кран на острове Русский
Плавучий кран на острове Русский - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Termināļa celtniecības darbi uz salas tika uzsākti 2010. gadā.

RĪGA, 13. decembris – Sputnik. Rīgas Brīvostas vadība atskaitījās par jaunā ogļu termināļa nodošanu ekspluatācijā, kurš uzcelts Krievu salā. Pēc nedēļas šeit ienāks pirmās ogles, vēsta Latvijas Radio.

Teritorija Daugavas labajā krastā, pilsētas centrā, kur līdz pēdējam laikam tika pārkrautas ogles, līdz nākamā gada 11. martam tiks pilnībā atbrīvota un attīrīta, uzsvēra Rīgas Brīvostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks.

Перевалка угля в Рижском порту - Sputnik Latvija
Latvija varētu palikt bez Krievijas oglēm par vienu gadu agrāk, nekā plānots

"Šeit ekspluatācijā nodots objekts – attiecīgi, visi krāni jau stāv, un mēs varam sacīt vēl vienu ļoti svarīgu lietu: mēs, Rīgas osta, juridiski parakstījām ar abiem uzņēmējiem, kuri Rīgā pārkrauj ogles un kuri pārbrauc uz šejieni, ka viņi apņemas līdz 11. martam ne vien izbeigt ogļu pārkraušanu tur, bet arī izvest no turienes visu veco. Tātad praktiski 11. martā tur ir jābūt tukšam laukumam! Viņi to parakstīja, tajā jau ir pārliecība," paziņoja Ameriks.

Eksporta termināla celtniecības projekts ogļu pārkraušanai Krievu salā tika atbalstīts 2009. gadā. Rīgas Brīvostas pārvalde toreiz izdarīja likmi uz salu, ieguldot tās infrastruktūrā bezprecedenta līdzekļus jaunākajā vēsturē — 162 miljonus eiro (no tiem vairāk kā 77 miljonus iedeva Eiropas Savienība). 12,5-17 metru dziļums ļauj pieņemt Panamax klases kuģus un strādāt pa tiešo ar attālinātiem Āfrikas, Tuvo Austrumu tirgiem, kā arī ar Indiju un Ķīnu.

Перевалка угля в Рижском порту - Sputnik Latvija
Krievijas ogles varētu uzlabot Rīgas ostas kravu apgrozījuma gada rādītājus

Krievu salas projekta īstenošanas darbi tika uzsākti 2010. gadā. 2015. gada beigās ekspluatācijā tika nodoti galvenie objekti — četras universālās piestātnes ar kopējo garumu 1,2 kilometri un 15,5 metru dziļumu pie piestātnes, kā arī visus nepieciešamos pievedceļus un inženiertehniskās komunikācijas līdz ostas teritorijai. Projekta kopējā vērtība, neskaitot stividoru investīcijas, sastāda 151 miljonu eiro. Puse no tiem – 75 miljoni – ir ES Kohēzijas fonda līdzekļi.

Termināļu teritorijā uzbūvēti vēja aizsardzības nožogojums pret putekļu izplatīšanos, kura augstums sastāda 23 metrus, garums – vairāk nekā divus kilometrus.

Ziņu lente
0