Dienvidkoreja iekarojusi Latviju: nosauktas gada labāko automašīnu markas

© Pixabay / DidgemanАвтомобили
Автомобили - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Konkursā "Latvijas gada auto" Dienvidkorejas automašīnas ieņēmušas gandrīz visu pjedestālu, vācu Volkswagen T-Roc atdota tikai trešā vieta.

RĪGA, 10. decembris — Sputnik. Konkurss "Latvijas gada auto" liecina, ka par labākajām atzītas Dienvidkorejas markas KIA Ceed un Hyundai Kona. Trešo vietu ieņēmis vācu Volkswagen T-Roc. KIA Ceed saņēmusi 120 punktu, Hyundai Kona – 105, bet Volkswagen T-Roc – 96 punktus, vēsta Grani.lv.

Konkursā piedalījās 29 jauno modeļu automašīnas. Uzvarētājs noteikts saskaņā ar žūrijas balsojuma rezultātiem pēc plaša testa brauciena.

Starp septiņiem labākajiem automobiļiem ir minēti arī Mercedes-Benz A-klase, Ford Focus, Suzuki Swift un SEAT Arona.

Konkursā bija arī papildu nominācijas, kurās tāpat vairākkārt izcēlusies Dienvidkorejas marka Hyundai. Piemēram, "Inovācijas balvu" par īpaši ietilpīgu akumulatoru (64 kWh) saņēma Hyundai Kona Electric. Šī automašīna izpelnījusies arī titulu "Eko auto".

Savukārt Volkswagen T-Roc uzvarējis papildu nominācijā "Pilsētas Apvidus auto".

Balvu par modernizāciju saņēmusi Škoda Fabia, " Latvijas Sportiskākais auto" ir Lamborghini Urus. Tas saņēmis arī skatītāju simpātiju balvu.

Tehniskā apskate. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvijā kritusies jauno automobiļu pārdošana

Peugeot 508 izcīnījis balvu par labāko dizainu. Par ģimenes auto atzīti Citroën Berlingo un Peugeot Rifter, "Latvijas Premium auto" balva piešķirta Audi Q8. Dacia Duster ieguvis uzvarētāja titulu nominācijā "4x4 Apvidus auto".

Pērn par gada labāko automašīnu Latvijā kļuva Hyundai i30.

Konkurss "Latvijas gada auto" tiek organizēts ar mērķi piesaistīt Latvijas sabiedrības uzmanību piedāvātajiem ražotājiem un Latvijas tirgū pieejamiem jaunumiem. Šī informācija var noderēt plašam automīļotāju lokam.

Iepriekš vēstīts, ka Latvija ieņem līdera vietu Krievijas automašīnu importa jomā. Baltijas republika saņem piekto daļu Krievijas eksporta.

Aģentūras "Avtostat" rīcībā esošie dati liecina, ka visvairāk eksportētā automašīna no Krievijas ir apvidus auto LADA 4x4. Tam seko LADA Vesta. Trešo vietu eksportā ieņem Volkswagen Polo.

Ziņu lente
0