"Nav spējīgas vienoties": "Latviešu nacionālisti" pieprasa atkārtotas vēlēšanas

© Sergey MelkonovПодсчет голосов на выборах в 13-й Сейм
Подсчет голосов на выборах в 13-й Сейм - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Latviešu nacionālisti", kuri parlamenta vēlēšanās 6. oktobrī saņēma tikai 0,50% balsu un Saeimā neiekļuva, grib pamēģināt vēlreiz.

RĪGA, 9. decembris— Sputnik. Partija "Latviešu nacionālisti" vērsusies pie Latvijas prezidenta Raimonda Vējoņa ar lūgumu izsludināt Saeimas ārkārtas vēlēšanas, vēsta Grani.lv.

Partijas paziņojuma autori norāda, ka 13. Saeimā ievēlētie deputāti nespēj vienoties savā starpā, un konstatē, ka abi Vējoņa izvirzītie premjerministra posteņa kandidāti pierādījuši savu nespēju rīkoties.

"Latviešu nacionālistu" priekšsēdētājs Andris Rubīns uzvēra, ja Jānis Bordāns no Jaunās konservatīvās partijas un Aldis Gobzems no KPV LV parādījuši savu nekompetenci, jo nespēj panākt sadarbību valdībā.

A.Rubīns atgādināja arī par A.Gobzema sabojāto reputāciju, kas liek apšaubīt kandidāta iespēju ieņemt augsto posteni.

"Ir redzams, ka 13.Saeimā ievēlētās, visas it kā latviskās partijas nevar un nav spējīgas savā starpā vienoties par valdības izveidi. Jūsu divi nominētie Ministru prezidenta amata kandidāti - Jānis Bordāns (JKP) un Aldis Gobzems (KPV LV) ir parādījuši sevi kā nespējīgus apvienot latviešu intereses aizstāvošās partijas, lai strādātu Latvijas valsts un pilsoņu labā," – paziņojumā norādīja Rubīna partija.

Paši "Latviešu nacionālisti" Saeimas vēlēšanās nespēja pārvarēt 5% balsu slieksni un Saeimā neiekļuva – par viņiem nobalsoja tikai 0,5% vēlētāju.

Iepriekš Latvijas Ministru prezidenta kandidāts A.Gobzems tāpat izteicās par ārkārtas vēlēšanu iespēju.

Первое заседание Сейма 13-го созыва - Sputnik Latvija
Bez valdības, toties ar budžetu: Saeima apstiprinājusi grozījumus

Viņš ierosināja "bezpartiju profesionāļu valdības" projektu un uzsvēra: ja viņa piedāvājums netiks pieņemts, viņš vērsīsies pie prezidenta ar lūgumu izsludināt ārkārtas vēlēšanas.

Gobzems skaidroja, ka patlaban Saeimā iekļuvušajām partijām ir pārāk striktas "sarkanās līnijas" un tamlīdzīgos apstākļos koalīcijas izveide ir neiespējama.

Vienlaikus Latvijas CVK jau aprēķinājusi, cik Latvijai izmaksās politiķu neprasme vienoties.

6. oktobra vēlēšanas budžetam izmaksāja 3 357 866 eiro. CVK uzskata, ka ārkārtas vēlēšanu izmaksas nebūs mazākas, tikai tās nāksies organizēt daudzkārt ātrāk.

Ziņu lente
0