Politika

Bordāns joprojām cer iztikt bez "zaļajiem" un zemniekiem

© Photo Ieva Ābele, SaeimaЮта Стрике и Янис Борданс (справа налево) на первом заседании 13-го Сейма
Юта Стрике и Янис Борданс (справа налево) на первом заседании 13-го Сейма - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunā konservatīvā partija joprojām cer pārliecināt pārrunu kolēģus atstāt ZZS "konstruktīvā opozīcijā".

RĪGA, 6. decembris – Sputnik. Jaunā konservatīvā partija (JKP) joprojām grasās pārliecināt kolēģus, ka jauno valdību izveidot bez Zaļo un zemnieku savineības, paziņoja JKP līderis Jānis Bordāns Latvijas Radio ēterā.

Pēc viņa sacītā, četras partijas – KPV LV, JKP, Nacionālā apvienība un "Jaunā Vienotība" – var izveidot rīcībspējīgu valdību ar 53 deputātu atbalstu Saeimā.

Председатель латвийского общества пчеловодов Армандс Краузе - Sputnik Latvija
ZZS apmierina Gobzema piedāvātā valdība

Tajā, ka šāda valdība ir rīcībspējīga, Bordāns ir pārliecināts, balstoties uz Valda Dombrovska Kabineta pieredzi, kurš arī izmantoja 53 parlamentāriešu atbalstu, veicot "ļoti smagas un nopietnas, valsts attīstībai svarīgas reformas", norādīja Bordāns.

"Mēs pārliecināsim savus kolēģus [par valdību bez ZZS]. (...) Patiešām, pārmaiņas ir grūtas, nepatīkamas (...), bet ir iespējams to izdarīt un pamosties citā valstī," paziņoja Bordāns, norādot, ka ZZS var strādāt "konstruktīvā opozīcijā".

KPV LV Saeimas frakcijas vadītājs Atis Zakatistovs pastāstīja Latvijas Radio, ka šobrīd valdības veidošanas pārrunas notiek ar piecām partijām. Viņiem ir piedāvātas atbildības jomas, pēc kā sekos abpusējas pārrunas.

Vakar kļuva zināms iespējamais Alda Gobzema (KPV LV) valdības sastāvs. JKP tajā saņems četrus portfeļus (satiksmes, veselības, izglītības un tieslietu ministra amatus), vairāk, nekā jebkura cita partija, ieskaitot KPV LV. Analītiķi izteica domu, ka apmaiņā pret to JKP ir jāatsakās no "sarkanās līnijas" attiecībā uz sadarbību ar ZZS

Ziņu lente
0