"Man nav nekādu jūtu pret Latviju, un man nav kauns": Maligina atraitne par dzimteni

© Nacionālais kino centrsЭлина Малыгина
Элина Малыгина - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzņēmēja, miljonāra Valīrija Maligina atraitne Elīna par savām mājām sauc Krieviju, savukārt Latvijā tikai maksā nodokļus, pati nezina kāpēc.

RĪGA, 6. decembris – Sputnik. Aktrise un māksliniece Elīna Maligina – 2017. gadā mirušā Olainfarm īpašnieka Valērija Maligina atraitne – intervijā žurnālam Leva pastāstīja par savu attieksmi pret Latviju, vēsta TVnet.lv.

Maligina paziņoja, ka uzskata sevi par pasaules pilsoni: viņas video priekšnesumi, īsmetrāžas filmas un ainas atzītas visur, taču Latvijā par tām nerunā. Kā atzinās Maligina, Latvija – tā ir vienkārši vieta, kur viņa piedzimusi, un nekādas patriotiskas jūtas pret šo valsti viņa neizjūt.

"Man nav kauns par to – man nav nekādu patriotisku jūtu pret Latviju. es nepiederu šai valstij. Man Latvija nav vajadzīga. Mani darbi ir pietiekamā mērā novērtēti pasaulē," pateica māksliniece.

Maligina paskaidroja, ka viņas nepatika pret Latviju nāk no 90. gadiem. Un neskatoties uz to, ka šie laiki palikuši pagātnē, tie atstājuši nepatīkamas pēdas viņas dvēselē.

Написать завещание - Sputnik Latvija
Maligina meitu paziņojums par Olainfarm darbu

"Varbūt tagad arī nešauj, taču no trepēm cilvēki joprojām krīt, vienkārši tāpēc, ka paslīd. Man liekas, ar to ir gana, lai nogalinātu visu patriotismu," uzsvēra Maligina.

Viņa atzīmēja, ka Latvijā tikai maksājot nodokļus un vienīgi tāpēc, ka šajā valstī dzīvo viņas mamma. Savukārt pati Olainfarm īpašnieka atraitne kopā ar meitu Hannu dzīvo Krievijā, kur mācās režisūru. Krieviju Maligina sauc par savām mājām.

Jāatzīmē, ka Maligina jau ne pirmo reizi kritizē Latviju. iepriekš viņa publicēja savā Facebook lapā publikāciju, kurā rosināja, pēc viņas domām, valstij aktuālus tematus: nodokļi, pensionāri, emigranti, veselība, Putins.

"Valdošo ausis ir aizlipušas ciet, un acīs miglainums. Bēda par vēl dzīvajiem," rakstīja Maligina par Latviju.

Miljonāra atraitne

Maligins nomira savā mājā Jūrmalā 2017. gada 9. decembrī 52 gadu vecumā. Valsts policijā, atskaitoties par uzņēmēja nāves izmeklēšanas rezultātiem, paziņoja, ka viņš miris dabīgā nāvē.

Maligins atstājis lielāko farmaceitisko koncernu Baltijā, kurā, izņemot pašu zāļu ražotni, ietilpst tīkls "Latvijas Aptieka", Tonus Elast, Silvanols, Kivvi un citi.

2018. gada janvāra vidū nolasītajā Maligina testamentā tika minētas trīs viņa meitas, taču netika minēta viņa trešā sieva – Elīna. Tas kalpoja par pušu konflikta iemeslu. Elīna apstrīdēja testamentu tiesā, nosaucot to par viltojumu.

Olainfarm - Sputnik Latvija
Valērija Maligina mantinieki vienojušies

Maligina paziņoja, ka pēc vīra nāves viņu faktiski izmeta uz ielas bez mantām. Valērija Maligina vecākā meita neļāva viņai dzīvot ģimenes mājā. Un, pēc uzņēmēja atraitnes sacītā, papildus sāpēm sakarā ar tuva cilvēka zaudēšanu viņai nācies pārdzīvot arī piespiedu dzīvesvietas maiņu.

Tagad uz jautājumu, kur viņa dzīvo, Maligina atbildēja, ka viņai "palīdzēja tuvi cilvēki".

Neskatoties uz to, ja 2018. gada maija beigās, pēc sarežģītām un ilgstošām pārrunām, vienošanās Maligina mantinieku starpā tika panākta.

Elīna toreiz paziņoja, ka vienošanos uzskata par kompromisu, kurā iekļautas nepilngadīgās Valērija meitas Annas, vecāko meitu Irīnas un Nikas un viņas pašas intereses. Tāpat Elīna uzsvēra, ka izdevies vienoties par galveno – Olainfarma arī turpmāk būs viens no Latvijas farmaceitiskā biznesa flagmaņiem, un mēs darīsim visu iespējamo tā attīstībai un paplašināšanai.

Ziņu lente
0