Politika

Kādēļ Gobzems kļūtu par nesliktu militāro līderi, un Vējonim nepieciešams treniņš

© Photo Ernests Dinka, SaeimaАлдис Гобземс
Алдис Гобземс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jutas Strīķes uzstāšanās laikā JKP līderiem Bordānam un Jurašam vajadzētu pārstāt uzvesties tā, it kā viņi gaidītu autobusu, pārliecināts ķermeņa valodas eksperts Alans Pīzs.

RĪGA, 5. decembris – Sputnik. Saka vienu, patiesībā domā citu – pie šāda secinājuma nereti nonāk ķermeņa valodas eksperts Alans Pīzs, kad vēro politiķu uzstāšanās.

Pīzs uz neilgu laiku ieradies Latvijā, un žurnālisti palūdza viņam izvērtēt, kā publikā uzvedas Latvijas politiķi. Rezultātus publicē Skaties.lv.

Здание Кабинета министров Латвии в Риге - Sputnik Latvija
Gobzems uzpērk Bordānu, "Attīstībai/Par!" pāriet opozīcijā

Alans Pīzs ir vairāku ķermeņa valodas grāmatu autos, lektors un konsultants, kura pakalpojumus tostarp izmanto arī politiķi. Viņa prakse pierāda, ka, vērojot neapzinātus cilvēka žestus, var prognozēt viņa uzvedību. Pīza grāmatas ir pārtulkotas 54 valodās, tostarp latviešu un krievu valodā. Visā pasaulē ir pārdots vairāk nekā 27 miljoni viņa sacerējumu eksemplāru.

Žurnālisti palūdza Pīzam izdarīt secinājumus par politiķu publisko uzstāšanos, nestāstot nedz par viņiem pašiem, nedz par viņu partijām.

Vērojot premjera amata kandidātu Aldi Gobzemu priekšvēlēšanu debašu laikā, eksperts uzreiz pievērsa uzmanību tam, ka politiķis bieži krata ar pirkstu.

"Pirkstgals. Nekad nekratiet to pret publiku vai pret sarunas biedru. Skatītājs šajā brīdī būs aizmirsis 60% no sacītā, bet prātā paliks agresīvā maniere. (...) Šis cilvēks varētu būt lielisks militārais līderis," uzsvēra Pīzs.

Komentējot Jaunās konservatīvās partijas preses konferenci, eksperts norādīja, ka Juta Strīķe, Jānis Bordāns un Juris Jurašs neskatās uz skatītājiem tā, it kā viņi būtu viena komanda.

"Tā sieviete (Juta Strīķe) lasa, bet vīrieši viņai blakus (Bordāns un Jurašs) izskatās tā, it kā gaidītu autobusu," norādīja Pīzs.

Viņš uzsver, ka vēlēšanās uzvarēt var, ja pareizi skatās uz publiku – pat ja jūs uzstājaties kameras priekšā. Jārunā tā, it kā jūs adresējat sacīto tieši skatītājiem. Ja blakus runātājam atrodas viņa partija biedri, viņiem ar visu savu izskatu jādemonstrē atbalsts, pat kopā jākustas.

Янис Борданс - Sputnik Latvija
Atkal vecā dziesma: JKP vēlas izslēgt no pārrunām ZZS

"Mūsdienās cilvēki vairs tik ļoti nebalso par partiju politisko platformu. Bieži vien to nesaprotot. Tāpēc vairāk par pusi simpātiju var gūt zinot, kā sevi pasniegt," norādīja eksperts.

Pīzam parādīja arī Raimonda Vējoņa uzstāšanos angļu valodā. Eksperts norādīja, ka valsts vadītājs, acīmredzami, nervozē.

"Tam gan ir savs pluss – daudzi vēlētāji viņu var uztver kā daļu no sabiedrības. Taču kopumā publiskā uzstāšanās ir treniņa jautājums. Par to nav jākaunas, arī daudzi advokāti pirms tiesas trenējas," uzsvēra Alans Pīzs.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, prezidentu Vējoni regulāri kritizē par nepārliecinošām angļu valodas prasmēm, piemēram, skatītājiem nepatika Latvijas līdera uzstāšanās ASV un Baltijas valstu samitā.

Ziņu lente
0