Valsts policija zina, kurš nogalinājis Mārtiņu Bunkus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts policijas vadītājs Ints Ķuzis noliedz policijai adresētos pārmetumus par Mārtiņa Bunkus slepkavības izmeklēšanas lēnīgumu.

RĪGA, 4. decembris – Sputnik. Mārtiņa Bunkus slepkavības lietas izmeklēšana tuvojas noslēgumam, paziņoja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis telekanāla LNT raidījumā "900 sekundes".

Pēc viņa sacītā, savākts pietiekami daudz faktu un pierādījumu, lai pateiktu, kurš un kā pastrādājis šo noziegumu.

Viņš noliedz policijai adresētos pārmetumus par izmeklēšanas lēnīgumu un apgalvo, ka katru dienu un stundu Bunkus lietā tiek veikti pasākumi, kuri jau ir noveduši pie rezultātiem.

Суд, правосудие - Sputnik Latvija
Vēl nav premjers, vairs nav advokāts: Gobzems sodīts par Bunkus aizvainošanu

Maksātnespējas administrators Martiņš Bunkus tika nošauts 30. maija rītā netālu no Brāļu kapiem Rīgā. Apšaude notika no autofurgona Volkswagen, kurš vēlāk tika atrasts sadedzināts netālu no notikuma vietas. Tiek uzskatīts, ka bija divi algoti slepkavas. IeM gandrīz uzreiz paziņoja, ka slepkavība, visticamāk, bijusi pasūtīta.

Valsts policiju vairākkārt apsūdzēja lēnīguma – slepkavība pastrādāta vairāk nekā pirms pusgada, savukārt aizdomās turamie joprojām nav atrasti. Atbildot uz šiem pārmetumiem, Ķuzis pirms mēneša pastāstīja par izmeklēšanas gaitu. Pēc viņa sacītā, tika nopratināti vairāk nekā 100 liecinieku, papildus tika nopratināti vairāk nekā 200 cilvēku saistībā ar visām izmeklēšanas versijām. Veiktas vairākas kratīšanas, notikuma vietu izmeklēšanas (ar kinologu un ekspertu pieaicināšanu), sastādīta izmeklēšanas gaitā iegūto priekšmetu un dokumentu analīze.

Tāpat izmeklētājiem izdevies saņemt apmēram 36 terabaitus videoierakstu, tostarp ierakstus no vairāk nekā 50 videonovērošanas kamerām, kuras tiek rūpīgi pārbaudītas un analizētas. Izmeklēšanas ietvaros norīkotas 16 ekspertīzes, tiek noskaidroti ar noziegumu saistīti fakti un iespējamās vainīgās personas. Izmeklētāji pieprasījuši informāciju no septiņu valstu tiesībsargājošajām iestādēm.

Ziņu lente
0