Bērnunamu audzēkņu skaits Rīgā sarucis divkārt

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Salīdzinājumā ar 2015. gadu pēdējo trīs gadu laikā bērnunamu audzēkņu skaits Rīgā sarucis par 159 bērniem.

RĪGA, 2. decembris — Sputnik. Pēdējo trīs gadu laikā bērnunamos dzīvojošo bērnu skaits Rīgā samazinājies divkārt, pastāstīja Rīgas domes Labklājības departamenta pārstāve Lita Brice, vēsta rus.tvnet.lv.

Благотворительный домик Laima - Sputnik Latvija
Vieta, kur dzīvo bērnu sapņi: arī šogad durvis vaļā ver labdarības namiņš "Laima"

2013. gadā Rīgas pašvaldības bērnu un jauniešu centra (RPBJC) septiņās filiālēs dzīvoja 357 bērni, 2015. gadā – 305, bet patlaban – 146 bērni.

"Kopš 2016.gada praktizējam pieeju, ka Rīgas pašvaldības bērni tiek ievietoti primāri RPBJC, ja nav citas ģimeniskai videi pietuvinātas alternatīvas. Pēc tam viņus pārvieto uz trim citiem bērnu namiem, kuros tiek īstenots ģimeniskai videi pietuvināts aprūpes modelis," - pastāstīja L.Brice.

Visi pašvaldības bērnu nami Rīgā pieder pie "ģimeņu tipa": katriem sešiem vai septiņiem audzēkņiem noteikts audzinātājs, kas palīdz veikt mājas darbus, kopā ar bērniem gatavo ēdienu un palīdz apgūt citas sadzīvei nepieciešamas iemaņas.

Bērnu nākotne – galvenā prioritāte

Aizvadītā gada nogalē labklājības ministrs Jānis Reirs paziņoja, ka viena no resora prioritātēm ir panākt, lai nākotnē tiktu likvidēti visi bērnunami valstī.

Арно Чориев - Sputnik Latvija
Arno un viņa divi simti bērnu: kurp bēg Rīgas bezpajumtnieki

"Galvenokārt, mēs koncentrējamies uz audžuģimeņu skaita palielināšanu valstī," - pastāstīja Reirs.

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) informēja, ka 2017. gadā pirmo reizi audžuģimenēs audzināts lielāks skaits bērnu nekā bērnunamos. Tāpat pirmo reizi bērnunamos līdz trīs gadus vecum mazuļu skaits pirmo reizi nepārsniedza 10% no kopējā bērnu skaita.

Labklājības ministrijas parlamentārā sekretāre Karīna Ploka norādīja, ka nākamgad plānots paaugstināt atlīdzību un uzturlīdzekļus aizbildņiem.

Ziņu lente
0