Politika

Latvijas Krievu savienība nesaņems finansiālo atbalstu no valsts

© Sputnik / Sergey MelkonovТатьяна Жданок, лидер Русского союза Латвии
Татьяна Жданок, лидер Русского союза Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vispirms bankas noraidīja Krievu savienības lūgumu atvērt kontu, bet tagad KNAB atsakās piešķirt partijai valsts finansējumu, jo tai nav bankas konta.

RĪGA, 30. novembris — Sputnik. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pieņēmis lēmumu neizmaksāt Latvijas Krievu savienībai (LKS) paredzēto valsts finansējumu, vēsta Mixnews.lv.

Likums nosaka, ka finansējumu no valsts budžeta saņem partijas, kas Saeimas vēlēšanās saņēmušas vairāk nekā 2% balsu, saskaņā ar aprēķinu: 71 cents par katru vēlētāju. LKS bija jāsaņem 19 179 eiro gadā, četru gadu laikā – 76 716 eiro.

Latvijas Saeimas vēlēšanas - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Skaldi un valdi": krievi Baltijā rada draudus

KNAB lēmums tiek pamatots ar to, ka LKS nav konta nevienā Latvijas kredītiestādē. Ja partija atvērs kontu Latvijā reģistrētā iestādē, finansējums tai tiks pārskaitīts, paziņoja KNAB.

LKS konts ilgu laiku bija atvērts ABLV Bank, kuras darbība šogad pārtraukta. LKS līdere Tatjana Ždanoka pastāstīja aģentūrai LETA, ka īsi pirms vēlēšanām partija vērsusies 15 kredītiestādēs ar lūgumu atvērt kontu. Lielākā daļa banku vēl nav sniegušas atbildi, taču trīs bankas – Swedbank, Citadele un Luminor atteicās atvērt partijas rēķinu, pie tam neminot noraidījuma iemeslus. Patlaban LKS konts atvērts Lietuvas bankā Paysera.

Partija apņēmusies pārsūdzēt KNAB lēmumu.

Ziņu lente
0