Politika

Gobzems: mēs netraucējām JKP, lai tagad netraucē mums

© Foto: Ieva Ābele, SaeimaАлдис Гобземс дает депутатскую присягу в Сейме
Алдис Гобземс дает депутатскую присягу в Сейме - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunajai konservatīvajai partijai jāveic koalīcijas pārrunas ar trim partijām, kuras traucēja tās līderim kļūt par premjerministru, un vienu partiju, kuru viņa nevēlas redzēt valdībā.

RĪGA, 27. novembris – Sputnik. KPV LV partijas premjerministra amata kandidāts Aldis Gobzems pastāstīja, ko sagaida pārrunu laikā no Jaunās konservatīvās partijas (JKP), intervijā Latvijas Radio.

Vakar prezidents Raimonds Vējonis nolēma uzticēt Gobzemam valdības veidošanu. Šodien KPV LV rīkos pārrunas ar piecām Saeimā ievēlētām labēji-centriskām partijām.

Мужчина закрывает портфель - Sputnik Latvija
Bijušais Saeimas deputāts: valdības veidošana atgādina armijas "dedovščinu"

Pārrunas ar JKP varētu nebūt vieglas: prezidents šīs partijas līderim Jānim Bordānam jau bija piedāvājis izveidot valdību, taču pēc dažām dienām apvienība "Attīstībai/Par!", Nacionālā apvienība un "Jaunā Vienotība" izstājās no pārrunām, pēc kā prezidents atsauca Bordāna kandidatūru. Jau no paša sākuma JKP neaicināja koalīcijā Zaļo un zemnieku savienību, uzskatot, ka šai partijai jāpaliek opozīcijā.

Tagad JKP būs jārīko koalīcijas pārrunas ar trim partijām, kuras patraucēja tās līderim kļūt par premjerministru, un vienu partiju, kuru viņa nevēlas redzēt valdībā. Taču, tā kā KPV LV iepriekš atbalstīja JKP veidoto Kabinetu un neiejaucās šajā procesā, Gobzems sagaida no Bordāna attiecīgu solidaritāti. Tieši tā Gobzems atbildēja uz jautājumu par to, kāda būs KPV LV rīcība gadījumā, ja valdības veidošanas pārrunās nāksies izvēlēties starp JKP un ZZS.

"Tas būtu diezgan loģiski, ja JKP ļautu veidot Alda Gobzema valdību, nevis izvirzītu ultimātus," pateica viņš.

Tāpat, pēc viņa sacītā, JKP jāaizdomājas par to, vai nākošais potenciālais premjera amata kandidāts, ja tā neatbalstīs KPV LV valdību, būs tai ērtāks un labāks.

"Loģika saka, ka vislabākais potenciālais sadarbības partneris, kāds ir iespējams JKP, nāk tieši no mūsu partijas," norādīja Gobzems.

Ziņu lente
0