Politika

"Mēs esam nedaudz idiotu tauta": sociālie tīkli par Gobzemu premjera amatā

© Foto: Ieva Ābele, SaeimaАлдис Гобземс дает депутатскую присягу в Сейме
Алдис Гобземс дает депутатскую присягу в Сейме - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sociālo tīklu lietotāji diezgan asi reaģēja uz Latvijas aktuālāko politisko ziņu par to, ka prezidents uzticējis valdības veidošanu premjera kandidātam no KPV LV partijas Aldim Gobzemam.

RĪGA, 27. novembris – Sputnik. Vakara kļuva zināms, ka prezidents Raimonds Vējonis nolēma uzticēt valdības veidošanu premjera kandidātam no KPV LV partijas Aldim Gobzemam. Jaunā kandidāta pretrunīgais tēls, kurš kļuva slavens ar savu dalību skaļos tiesas procesos un saviem populistiskajiem paziņojumiem, sacēla kliedzienu vilni sociālajos tīklos.

Piemēram, baikeru biedrība "Dieva Suņi" Twitter lapā diezgan asi komentēja Raimonda Vējoņa lēmumu.

​"Gobzems veidos valdību. Mēs neesam nedaudz idiotu tauta?" dzēlīgi uzrakstīja savā lapā DievaSuņi.

Šo sarkastisko toni atbalstīja pazīstama latviešu publiciste un nacionālpatriote Elita Veidemane.

​"1) kāpēc nedaudz?; 2) es neietilpstu šajā tautā," uzrakstīja Elita Veidemane.

​"Vēlētājam ir jānes atbildība par saviem lēmumiem! Vismaz tik tālu, lai Gobzems to valdību nesastāda, vai sastāda ar "Saskaņas" atbalstu! Citādi šī vēlētāju bezatbildība turpināsies mūžīgi," norādīja lietotājs ar segvārdu GaumīgsJoks.

No tautas "atkrustījās" arī citi sociālo tīklu lietotāji.

​"Par Gobzemu balsoja Tauta. Es ne – es neesmu Tauta..." atbalstīja vispārējo noskaņu lietotāja Dii.

​"Šis bija tas plāns B?" pārjautāja Kristaps.

Atgādināja sociālo tīklu lietotāji advokātam Aldim Gobzemam arī viņa slaveno tautas uzrunas video, kurā viņš aicina izvērtēt valsts prezidenta veselību. Tas notika pēc kārtējā Raimonda Vējoņa misēkļa Dziesmu svētkos.

Toreiz partijas KPV LV pārstāvji izteica minējumu, ka prezidents ir nopietni saslimis un vairs nevar izpildīt savus pienākumus. Partija aicināja prezidentu izdarīt atbildīgu izvēli un atkāpties no amata, citādi draudēja uzsākt prezidenta impīčmenta procesu atbilstoši Satversmes 51. pantam.

​"Aldis Gobzems tiešraidē – par valsts prezidentu," publicēja Twitter to pašu uzrunu Toms Lūsis.

Joki par jauno premjera amata kandidātu bira kā no pārpilnības raga.

​"Sirēnas, Gobzems, Bertoluči...un nav vēl pat 12," norādīja kāda Princese Zeltīte.

​"Labi, tagad skaidrs. ja tu dzirdi trauksmes sirēnas, ir steigšus jāevakuējas no valsts, jo pēc pusstundas pie varas nāks Gobzems," apspēlēja vakar Rīgā skanējušo trauksmes sirēnu tematu angry by default.

Ziņa par Aldi Gobzemu turpināja pulcēt sev apkārt jaunus jokus, jo izrādījās, ka jaunā kandidāta pārbaude pirms pielaišanas valsts noslēpumam vēl nav pabeigta.

​""Premjers" Gobzems bez pielaides valsts noslēpumam... tiešām, nafig viņam tā pielaide? Viņš tāpat visu zina," norādīja Elita Veidemane.

​"Papildīsfilma "Noslēpums" Konteksts: Teorētiski var sanākt tā, ka Gobzems sastāda valdību, gūst Saeimas atbalstu un kļūst par premjeru, bet SAB (Satversmes Aizsardzības birojs – red.) vēl nav beidzis vērtēšanu par pielaidi valsts noslēpumam. Attelā: Valdības sēde," publicēja Twitter vietnē karikatūras attēlu lietotājs Kurbads.

Алдис Гобземс дает депутатскую присягу в Сейме - Sputnik Latvija
Politika
Prezidents uzticēja valdības veidošanu Gobzemam

Atgādināsim, ka iepriekš valdības veidošanu prezidents uzticēja Jānim Bordānam (Jaunā konservatīvā partija), taču koalīcijas veidošanas pārrunas viņa vadībā izgāzās.

Gadījumā, ja partijas līdz pirmdienai nespēs vienoties par premjerministra kandidātu, kuru atbalstīs Saeimas vairākums, otra iespēja viņiem netiks dota, paziņoja pagājušajā nedēļā Raimonds Vējonis. Tāpat prezidents paziņoja, ka viņam ir plāns "B", taču viņš nepaziņoja, kāds tieši tas ir, norādot tikai to, ka tas nav saistīts ar Saeimas atlaišanu.

Ziņu lente
0