Politika

Ķerieties klāt veselības aprūpei: latvieši pauda viedokli par valdības prioritātēm

© Sputnik / Sergey MelkonovОперационная в больнице им. Паула Страдиня
Операционная в больнице им. Паула Страдиня - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aptauja parādīja, ar ko, pēc Latvijas iedzīvotāju domām, jānodarbojas jaunajam Ministru Kabinetam uzreiz pēc tā izveidošanas.

RĪGA, 27. novembris – Sputnik. Saeima darbu sākusi, bet valdības vēl nav. Pirmdien, 26. novembrī valdības izveidošanas stafeti pārņēma KPV LV kandidāts Aldis Gobzems – neraugoties uz specdienestu brīdinājumu sakarā ar to, ka viņam varētu rasties grūtības ar piekļuvi valsts noslēpumiem.

Kantar TNS aptauja Latvijas iedzīvotāju vidū no 18 līdz 60 gadiem parādīja, par ko, pēc latviešu domām, jāraizējas jaunajam Ministru Kabinetam vispirms. Rezultātus publicēja Skaties.lv.

Prioritāšu sarakstā ar lielu izrāvienu līderpozīcijas ieņēma veselības aprūpe – to nosauca trīs ceturtdaļas aptaujāto (67%).

Otrajā vietā seko ekonomika (44%), tālāk iet izglītība un zinātne (40%), kā arī labklājība (39%).

Katrs piektais respondents (18%) uzskata, ka valdībai jāaizdomājas par finansēm.

Pacients slimnīcā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Cipule: bez brīdinājuma naudu par ātrās palīdzības izsaukumu neņems

Veselu virkni jomu atzīmēja katrs desmitais aptaujātais: lauksaimniecība (11%), transports (11%), aizsardzība (9%), likuma taisnīgums (9%), ekoloģija (9%).

Vismazāk latviešus uztrauc iekšlietu joma (5%), ārpolitika (3%) un kultūra (2%).

Pēdējo nedēļu laikā sakarā ar lietu kārtību veselības nozarē ne reizi vien izskanējis jēdziens "ārkārtas situācija". 9. novembrī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests izsludināja ārkārtas situāciju medicīnā Rīgas reģionā sakarā ar masveida darbinieku aiziešanu no darba, kuri ir neapmierināti ar lielo slodzi un zemajām algām.

Savukārt 23. novembrī Latvijas Slimnīcu biedrība brīdināja par ārkārtas situāciju veselības aprūpes sistēmā no 2019. gada 1. janvāra ārstu un medmāsu trūkuma un viņu virsstundas darba ierobežošanas dēļ.

Ziņu lente
0