Politika

Dombrovskis: "sarkanās līnijas" – neiecietības kaite

© Sputnik / Sergey MelkonovВячеслав Домбровский с дочерью на выборах в Сейм Латвии
Вячеслав Домбровский с дочерью на выборах в Сейм Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeimā izveidojušies veco un jauno spēku bloki, balsu valdības izveidei nepietiek abiem, un nāksies atteikties no "sarkanajām līnijām".

RĪGA, 21. novembris — Sputnik. Politiskā sistēma Latvijā ir nonākusi strupceļā, paziņoja 13. Saeimas deputāts, partijas "Saskaņa" premjerministra kandidāts Vjačeslavs Dombrovskis radio Baltkom ēterā.

Vakar prezidents Raimonds Vējonis pēc konsultācijām ar Saeimā pārstāvētajām partijām nenosauca premjerministra kandidātu un deva laiku līdz 26. novembrim – līdz šim brīdim partijām jāvienojas par valdošās koalīcijas sastāvu. Neviens no abiem poteniciālajiem premjera kandidātiem (Aldis Gobzems no KPV LV un Artis Pabriks no "Attīstībai/Par!") nav saņēmis Saeimas deputātu vairākuma atbalstu, atzīmēja prezidents.

Rīga - Sputnik Latvija
Šķiet, Latvija paliks bez premjera: Vējonis neapmierināts ar jaunajām partijām Saeimā

"Iezīmējies veco spēku bloks un jauno spēku bloks. Abiem nepietiek balsu valdības izveidei. Tas ir, tagad viņiem jāizlemj, kas ir svarīgāks – solījumu izpilde vai sarkanās līnijas," – atzīmēja Dombrovskis.

Politiķis uzskata, ka "sarkanās līnijas" attiecībās ar viņa partiju ir "neiecietības slimība", kas tikai progresēs.

"Sarkanās līnijas viņiem attiecas uz partiju "Saskaņa". Partijas, kas dēvē sevi par latviskām, novilkušas sarkanās līnijas pret "nelatviešu" partijām. Viņu motivācija ir acīmredzama – tā ir neiecietības slimība. Tagad viņiem ir sarkanās līnijas arī pret Zaļo un zemnieku savienību, un man šķiet, tas turpināsies," – paskaidroja politiķis.

Pie tam, pēc viņa vārdiem, starp pārrunu dalībniekiem izveidojusies zināma vienprātība – tas kļuva skaidrs pēc budžeta komisiju vadītāju iecelšanas.

"Starp partijām ir spēkā kopēja vienošanās. Visi politiskie spēki piekrīt komisiju un to vadības sadalījumam. Pirmo vijoli spēlē veco spēku bloks. Runa ir par "Attīstībai/Par!" un "Jauno Vienotību". Par Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāju iecelts Mārtiņš Bondars ("Attīstībai/Par!"). viņa vietnieks – Atis Zakatistovs ("KPV LV"). Komisijas sekretāre – tagadējā finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Ziņu lente
0