"Rīgas balzams" ražotājs nopircis rūpnīcu Krievijā

© Sputnik / Валерий Титиевский / Pāriet pie mediju bankas"Сибирский ЛВЗ" начал выпуск алкоголя
Сибирский ЛВЗ начал выпуск алкоголя - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rūpnīca Permā ražo degvīnu, džinu, uzlējumus un balzamus.

RĪGA, 13. novembris – Sputnik. Alkoholisko dzērienu ražotājs Amber Beverage Group iegādājies 90% Krievijas liķieru un degvīna rūpnīcas "Permalko" akciju. Tas ir viens no vecākajiem alkoholisko dzērienu ražotājiem valstī, vēsta rus.db.lv, atsaucoties uz kompānijas sniegto informāciju.

Amber Beverage Group valdes priekšsēdētājs Simurs Fereira apliecināja, ka Krievijas uzņēmuma vadība un darbinieku kolektīvs saglabāsies. Viņš norādīja, ka pēc "Permalko" akciju iegādes Amber Beverage Group pozīcijas Krievijas tirgū ir būtiski nostiprinājušās.

Labības ražas novākšana - Sputnik Latvija
"Rīgas dzirnavnieks" pārnesīs daļu ražošanas no Igaunijas uz Rīgu

Amber Beverage Group ir starptautiskās alkoholisko dzērienu kompānijas SPI Group uzņēmums. Tas apvieno uzņēmumus Baltijā: dzērienu ražotāju "Latvijas balzams", izplatītājus Amber Distribution Latvia, Amber Distribution Estonia un Bennet Distributors (Lietuva), specializētos tirdzniecības tīklus "Latvijas balzams veikali" Latvijā un "Darija" Lietuvā.

Amber Beverage Group laiž klajā 130 zīmolu produkciju. Aizvadītajā gadā grupas apgrozījums sasniedzis 257 miljonus eiro.

Rūpnīca "Permalko" Permā darbojas kopš 1895. gada, kad tika atklāta Permas valsts spirta attīrīšanas rūpnīca un sākta vīna pārdošana Permas Guberņā. 1926. gadā, pēc astoņus gadus ilga pārtraukuma uzņēmums atsāka darbu kā Permas liķieru un degvīna rūpnīca, 1993. gadā tika privatizēts. Stiprie alkoholiskie dzērieni, ko ražo "Permalko", tiek eksportēti uz NVS valstīm, Eiropu, ASV un Āfrikas valstīm, kā arī piegādāti Krievijas reģionos. Uzņēmums ražo degvīnu, džinu, uzlējumus un balzamus.

Ziņu lente
0